Lediga jobb som Inköpare i Motala

Se lediga jobb som Inköpare i Motala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Motala som finns hos arbetsgivaren.

Repair Controller till Alstom i Motala

Ansök    Jul 7    Experis AB    Inköpare
Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund Saab. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om! Om kunden: Att jobba på Alstom innebär att du blir en del av ett högt kvalificerat internationellt team och att du kommer att arbeta med några av de mest prestigefyllda projekten inom järnvägsindustrin. Vår arbetsmiljö är dynamisk och positiv och vår ... Visa mer
Du kommer att arbeta som konsult, vilket innebär att du är anställd av oss på Jefferson Wells men arbetar som uthyrd konsult hos vår kund Saab. Detta ger dig en mängd fördelar som vi gärna berättar mer om!

Om kunden:
Att jobba på Alstom innebär att du blir en del av ett högt kvalificerat internationellt team och att du kommer att arbeta med några av de mest prestigefyllda projekten inom järnvägsindustrin. Vår arbetsmiljö är dynamisk och positiv och vår nordiska organisation växer snabbt. Vi erbjuder en innovationsorienterad kultur med internationella karriärmöjligheter.

Alstom har åtagit sig att skapa en mångsidig arbetsmiljö som speglar framtiden för vår industri, våra kunder och slutanvändare. Som anställd får du en unik möjlighet att fortsätta bygga din karriär och direkt bidra till den växande globala transportbranschen och en grönare hållbar framtid.

Jefferson Wells söker för Alstom i Motalas räkning en strukturerad person med skinn på näsan till en roll som Repair Controller. Har du tidigare erfarenhet av Inköp, materialplanering eller liknande och är redo för nästa steg? Varmt välkommen med dig ansökan nedan.

Arbetsbeskrivning
Ansvara för att hantera samtligt material som ska användas i garantiverksamhet. Arbetet innefattar skicka material för reparation, skapa reparationsordrar, packa gods för reparation, boka transporter till leverantör/andra sajter samt ha den övergripande kontrollen av alla öppna inköp/reparationer.

Mer konkreta kommer din roll innefatta:

* Tillsammans med planering säkerställa att materialbehov prioriteras och hanteras.
* Skapa inköpsordrar i SAP och expediera i SAP och mot leverantörer definierade av Sourcing baserat på daglig rapport från SAP över trasiga reparabler.
* Säkerställa att material är levererat i tid.
* Säkerställa att material plockas/paketeras och skickas till leverantör/interna sajter.
* Övervaka och proaktivt arbeta för att identifiera ev kommande leveransproblem och kontinuerligt uppdatera övriga SC-org om ev framtida materialbrister.
* Aktivt delta på daglig basis i att lösa ev identifierade materialbrister.
* Vara en support i gränssnittet gentemot leverantörer och finans samt driva förbättringspunkter inom processen.
* Applicera processen för att efterfråga investering i float efter ha analyserat befintliga lagernivåer och framtida prognos.
* Skapa och leverera rekommendationer till ledning för att södja en financiell investering för att höja/ sänka befintlig float.
* Övervaka att leverantörernas prestation gentemot QCD (Quality, Cost, Delivery) är prioriterat.
* Övervaka leverantörsprestation OTIF (on time in full) samt driva förbättringsåtgärder baserat på OTIF.
* Arbeta med ständig förbättring och aktivt driva kompetensutveckling inom detta område.
* Utföra arbetsuppgifter i enlighet med beordrande från närmaste chef


Önskad utbildning och erfarenhet

* Högskoleutbildning inom inköp/logistik eller motsvarande erfarenhet.
* Erfarenhet av att arbeta med ERP-system (SAP fördel).
* Erfarenhet av inköp och inköpsprocessen.
* Erfarenhet av lagerarbete.
* Kunskaper om lagar och regelverk kring inköp.
* God planering och organisations förmåga.

Din profil och personliga egenskaper

* Metodisk och diciplinerad
* Hantera/balansera mellan flera frågor/problem/krav/förfrågningar samtidigt
* Beslutsförmåga
* Kommunikativ
* Flexibel


Övrigt:

* IT-vana
* Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Hur du ansöker
Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Josefine Vannfält via
e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval och kommer att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt kandidat, ansök därför så snart som möjligt!
Vi ser fram emot att höra från dig!

Erbjudande
Som konsult på Jefferson Wells erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. På Jefferson Wells är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar.

Om Jefferson Wells
Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag specialiserat på att finna skickliga personer inom teknik, ekonomi, ledarskap men även marknadsföring, försäljning och HR är viktiga delar av vår verksamhet. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Jefferson Wells finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup. Visa mindre

Inköpare till välkänt bolag strax utanför Motala

Ansök    Nov 24    Tng Group AB    Inköpare
Har du erfarenhet av operativt eller strategiskt inköpsarbete? Då kan detta vara uppdraget för dig! Vi söker nu en operativ och en strategisk inköpare till ett välkänt bolag strax utanför Motala. Detta är en chans för dig med några års erfarenhet av inköpsarbete att bli en del av ett expansivt och innovativt företag. Då uppdraget kan tillsättas omgående rekommenderar vi dig att ansöka redan idag.Varmt välkommen med din ansökan! Ditt anställningserbjudand... Visa mer
Har du erfarenhet av operativt eller strategiskt inköpsarbete? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Vi söker nu en operativ och en strategisk inköpare till ett välkänt bolag strax utanför Motala. Detta är en chans för dig med några års erfarenhet av inköpsarbete att bli en del av ett expansivt och innovativt företag. Då uppdraget kan tillsättas omgående rekommenderar vi dig att ansöka redan idag.Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som konsult hos oss på TNG får du chansen att bli del av inköpsteamet hos vår kund. Du får arbeta i en operativ roll där du ansvarar för hela inköpskedjan. Du får möjlighet att arbeta på ett stort bolag med trivsam atmosfär och härliga kollegor. 

Dina arbetsuppgifter

Några av dina dagliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

• Ansvara för offertförfrågningar till leverantörer samt registrera och uppdatera i affärssystem
• Upprätta och lägga inköpsorder 
• Hantera den dagliga kontakten med leverantörer
• Ansvara för ständiga förbättringar inom ditt område
• Agera kravställare gentemot leverantörer

Värt att veta

I rollen samarbetar du tätt tillsammans med ett flertal funktioner, både internt och externt. Som konsult hos TNG Tech finns det ofta goda möjligheter till fortsatt konsultuppdrag hos kund.

Våra kunder finns i hela Örebroregionen och verkar inom tekniktunga branscher, som exempelvis tillverkningsindustrin, processindustrin och gruvnäringen.

Våra förväntningar

För att lyckas i rollen som inköpare ser vi gärna att du har några års erfarenhet från operativt eller strategiskt inköp. Vi ser gärna att du har en utbildning inom inköp, industriell ekonomi eller motsvarande. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Då tjänsten innebär mycket kontakter såväl nationellt som internationellt talar och skriver du svenska och engelska obehindrat.

Som person är du systematisk i ditt arbetssätt och duktig på att prioritera och planera ditt eget arbete. Du är analytisk och gör rationella bedömningar. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Intresserad?
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av oss på TNG Tech och arbeta som konsult på plats hos vår kund. Vi sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Visa mindre

Inköpare till HydraSpecma Wiro

Ansök    Maj 3    HydraSpecma Wiro AB    Inköpare
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 75 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Inköpare till vårt segment Vind. På plats i Motala finns en operativ inköpare och ni båda rapporterar direkt till den operativa chefen men du har även samarbetsytor i den centrala inköpsorganisationen. Om rollen Rollen är såväl operativ som strategisk och du ansvarar för uppföljning och nyckeltal... Visa mer
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 75 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Inköpare till vårt segment Vind. På plats i Motala finns en operativ inköpare och ni båda rapporterar direkt till den operativa chefen men du har även samarbetsytor i den centrala inköpsorganisationen.
Om rollen
Rollen är såväl operativ som strategisk och du ansvarar för uppföljning och nyckeltal inom segmentet Vind.
Du arbetar självständigt med att driva processen från sourcing till affärsavslut, i nära dialog med verksamheten såväl lokalt som i den centrala inköpsorganisationen.
Du ansvarar för att säkerställa att leverans och kvalitet sker enligt förväntan inom dina områden och stöttar och ger service till våra interna kunder.
I den operativa delen ryms planering och inköp av material via affärssystemet Bravad. Du följer upp och hanterar lagda beställningar och leveranser samt hanterar och uppdaterar priser och leverantörsinformation.
Du ansvarar för arbetet med våra leverantörer så väl när det kommer till att kontinuerligt förhandla pris och utveckla samarbetet med våra leverantörer men även för att strategiskt verka för alternativa leverantörer med fokus på kvalitet, leveransprecision och totalkostnad för företaget.
Vem vi söker
Vi söker dig som har arbetat med både operativt och strategiskt inköpsarbete under några år. Vi tror att du har en teknisk utbildning i grund, antingen från gymnasium eller högre.
För att lösa dina uppgifter så tror vi att du är en analytisk person som jobbar strukturerat. Du är bra på att knyta kontakter och att kommunicera för att skapa goda kontakter såväl internt som gentemot leverantörer.
Du känner ett stort engagemang i det du gör och med din strategiska förmåga har du lätt att identifiera utvecklings- och förbättringspotential och driver arbetet framåt självständigt. Du är mån om din leverans och jobbar effektivt för att komma till avslut och slutföra enligt plan.
Då vi är en global organisation och har såväl kunder som leverantörer runt om i världen är goda kunskaper i engelska både tal och skrift nödvändigt. Kunskap och färdighet i användande av Office-programmen främst Excel är av stor vikt.
Det är meriterande med kunskap om olika produktionsmetoder såsom svetsning och skärande bearbetning. Visa mindre

Driven inköpare sökes!

Beskrivning Detta avser en hyr-rekrytering till vår kund, Q håller i rekryteringsprocessen och tar emot ansökningar samt presenterar kandidater för vår kund, som sedan gör det slutgiltiga valet. Varmt välkommen med din ansökan!  Vår kund är ett industriföretag som tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva maskiner. Företaget har lång erfarenhet av industrin och erbjuder sina kunder teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. All produ... Visa mer
Beskrivning
Detta avser en hyr-rekrytering till vår kund, Q håller i rekryteringsprocessen och tar emot ansökningar samt presenterar kandidater för vår kund, som sedan gör det slutgiltiga valet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vår kund är ett industriföretag som tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva maskiner. Företaget har lång erfarenhet av industrin och erbjuder sina kunder teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. All produktion sker på plats men företaget har kunder över hela världen.

Om rollen
- Föreslå val av leverantörer
- Genomföra prisförhandlingar
- Utveckla långsiktiga samarbeten med leverantörer
- Lägga inköpsorder till leverantörer

Kvalifikationer
- Vi söker dig som har erfarenhet av självständigt inköpsarbete.
- Du har även en akademisk examen inom relevant område alternativt motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. 
- Vi ser det som meriterande om du har kunskap om el från exempelvis el- och energiprogrammet alt. från yrkeslivet. 
- Som person är du en kommunikativ problemlösare med god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ där du får möjlighet till mycket frihet under ansvar.

Q är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag och medlem i branschorganisationen Almega Kompetensföretagen samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer. Visa mindre

Teknisk inköpare sökes till HFSAB!

Är du en inköpare som vill arbeta brett och utveckla inköpsfunktionen i ett expansivt bolag? Trivs du i en roll där du får nyttja dina tekniska kunskaper? Nu söker HFSAB en teknisk inköpare till sitt huvudkontor i Motala. Här blir du del av ett stabilt bolag där du genom såväl strategiskt som operativt arbete får en betydande roll i företagets resa framåt! Om företaget HFSAB is the world‘s leading supplier of continuous lead extruders with over 60 years o... Visa mer
Är du en inköpare som vill arbeta brett och utveckla inköpsfunktionen i ett expansivt bolag? Trivs du i en roll där du får nyttja dina tekniska kunskaper? Nu söker HFSAB en teknisk inköpare till sitt huvudkontor i Motala. Här blir du del av ett stabilt bolag där du genom såväl strategiskt som operativt arbete får en betydande roll i företagets resa framåt!

Om företaget
HFSAB is the world‘s leading supplier of continuous lead extruders with over 60 years of experience in design and manufacture of high-quality machines for cable sheathing. Our portfolio comprises equipment for lead extrusion from single machines to complete turnkey solutions as well as equipment for cable stripping, repair and recovery.

Consistent development over decades, staff expertise, service as a core competence and close partnership with our customers have contributed to our success. Our machine components are designed in-house. High stock availability together with a network of established high-quality sub-suppliers for parts provide for consistently high quality and speedy availability. These core competences have been our fundamental claim in the past and will be in future.

As an affiliated company of the NIEHOFF Group with several branches worldwide, and with headquarters in Motala, Sweden, HFSAB is an innovative company with the goal and ability in meeting the global demands of tomorrow already today.


Dina arbetsuppgifter
I rollen som Teknisk Inköpare på HFSAB kommer du arbeta såväl operativt som strategiskt med ansvar för företagets hela inköpsprocess. Det innebär ett brett arbete där du är delaktig i samtliga steg, från val av leverantör till utvärdering av produkter. Arbetet inkluderar även samarbete med moderbolaget inköpsteam i Tyskland, med syfte att förbättra HFSAB’s position på marknaden.

Du kommer bland annat att arbeta med:
• Inhämtning, analys och utvärdering av information om marknaden och potentiella leverantörer
• Operativt inköpsarbete inkluderat administration och inköpshantering i HFSABs ERP-system.
• Medverkan i utveckling och implementering av inköpskoncept samt val av nya leverantörer
• Kontinuerlig analys och utvärdering av HFSABs produkter samt framtagning av förslag och åtgärder gällande optimering av material eller processer
• Deltagande i utvecklingsprojekt för inköpsområdet
• Jämförelser och utvärdering av offerter samt kontroller av leveransdatum, kvalitet och kostnader
• Stöttning till leverantörer under tillverkningsprocessen
• Förhandlingar i området inköp, exempelvis gällande avtal, priser och leverans


Din profil
För att lyckas i tjänsten som teknisk inköpare ser vi att du har med dig följande:

• Eftergymnasial utbildning inom inköp eller logistik
• Minst fem års erfarenhet av liknande roll
• Goda tekniska kunskaper
• Vana av att arbeta i ERP-system, det är ett stort plus du har kunskaper i ERP-systemet Pyramid
• Goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel
• Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift, har du kunskaper i tyska språket är det meriterande
• Körkort B

Som person ser vi att du är självgående och har ett analytiskt sinne. Du trivs i en roll där du får arbeta brett, såväl strategiskt som operativt, och utveckla processer inom organisationen. Vidare är du kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Vi önskar få din ansökan på engelska.


Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar HFSAB med Skill. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Matilda Ingeson på tel: 013–4958823 alt. [email protected]
Välkommen med din ansökan, observera att vi vill ha din ansökan på engelska. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte!Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt. Visa mindre

Teknisk inköpare sökes till HFSAB!

Är du en inköpare som vill arbeta brett och utveckla inköpsfunktionen i ett expansivt bolag? Trivs du i en roll där du får nyttja dina tekniska kunskaper? Nu söker HFSAB en teknisk inköpare till sitt huvudkontor i Motala. Här blir du del av ett stabilt bolag där du genom såväl strategiskt som operativt arbete får en betydande roll i företagets resa framåt! Om företaget HFSAB is the world‘s leading supplier of continuous lead extruders with over 60 years o... Visa mer
Är du en inköpare som vill arbeta brett och utveckla inköpsfunktionen i ett expansivt bolag? Trivs du i en roll där du får nyttja dina tekniska kunskaper? Nu söker HFSAB en teknisk inköpare till sitt huvudkontor i Motala. Här blir du del av ett stabilt bolag där du genom såväl strategiskt som operativt arbete får en betydande roll i företagets resa framåt!

Om företaget
HFSAB is the world‘s leading supplier of continuous lead extruders with over 60 years of experience in design and manufacture of high-quality machines for cable sheathing. Our portfolio comprises equipment for lead extrusion from single machines to complete turnkey solutions as well as equipment for cable stripping, repair and recovery.

Consistent development over decades, staff expertise, service as a core competence and close partnership with our customers have contributed to our success. Our machine components are designed in-house. High stock availability together with a network of established high-quality sub-suppliers for parts provide for consistently high quality and speedy availability. These core competences have been our fundamental claim in the past and will be in future.

As an affiliated company of the NIEHOFF Group with several branches worldwide, and with headquarters in Motala, Sweden, HFSAB is an innovative company with the goal and ability in meeting the global demands of tomorrow already today.


Dina arbetsuppgifter
I rollen som Teknisk Inköpare på HFSAB kommer du arbeta såväl operativt som strategiskt med ansvar för företagets hela inköpsprocess. Det innebär ett brett arbete där du är delaktig i samtliga steg, från val av leverantör till utvärdering av produkter. Arbetet inkluderar även samarbete med moderbolaget inköpsteam i Tyskland, med syfte att förbättra HFSAB’s position på marknaden.

Du kommer bland annat att arbeta med:
• Inhämtning, analys och utvärdering av information om marknaden och potentiella leverantörer
• Operativt inköpsarbete inkluderat administration och inköpshantering i HFSABs ERP-system.
• Medverkan i utveckling och implementering av inköpskoncept samt val av nya leverantörer
• Kontinuerlig analys och utvärdering av HFSABs produkter samt framtagning av förslag och åtgärder gällande optimering av material eller processer
• Deltagande i utvecklingsprojekt för inköpsområdet
• Jämförelser och utvärdering av offerter samt kontroller av leveransdatum, kvalitet och kostnader
• Stöttning till leverantörer under tillverkningsprocessen
• Förhandlingar i området inköp, exempelvis gällande avtal, priser och leverans


Din profil
För att lyckas i tjänsten som teknisk inköpare ser vi att du har med dig följande:

• Eftergymnasial utbildning inom inköp eller logistik
• Minst fem års erfarenhet av liknande roll
• Goda tekniska kunskaper
• Vana av att arbeta i ERP-system, det är ett stort plus du har kunskaper i ERP-systemet Pyramid
• Goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel
• Goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift, har du kunskaper i tyska språket är det meriterande
• Körkort B

Som person ser vi att du är självgående och har ett analytiskt sinne. Du trivs i en roll där du får arbeta brett, såväl strategiskt som operativt, och utveckla processer inom organisationen. Vidare är du kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Vi önskar få din ansökan på engelska.


Ansökningsförfarande
I denna rekryteringsprocess samarbetar HFSAB med Skill. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Matilda Ingeson på tel: 013–4958823 alt. [email protected]
Välkommen med din ansökan, observera att vi vill ha din ansökan på engelska. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte!Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt. Visa mindre

Operativ inköpare med tekniskt intresse

Ansök    Aug 26    HydraSpecma Wiro AB    Inköpare
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot verkstads, gas och vindindustrin, här jobbar cirka 65 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en ny roll som Operativ Inköpare. I takt med ökande orderingång och en nyvunnen stor affär till ytterligare en kund inom vindindustrin ser vi ett behov av att stärka vår inköpsavdelning med en operativ inköpare. Om rollen Som Operativ inköpare jobbar du med planering och inköp av m... Visa mer
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot verkstads, gas och vindindustrin, här jobbar cirka 65 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en ny roll som Operativ Inköpare.
I takt med ökande orderingång och en nyvunnen stor affär till ytterligare en kund inom vindindustrin ser vi ett behov av att stärka vår inköpsavdelning med en operativ inköpare.
Om rollen
Som Operativ inköpare jobbar du med planering och inköp av material via affärssystemet Bravad. Du ansvar för uppföljning och hantering av lagda beställningar och leveranser och hanterar och uppdaterar priser och leverantörsinformation. Du tar in offerter från leverantörer och utvecklar befintliga leverantörer i enlighet med inköpsprocessen och med fokus på kvalitet, leveransprecision och totalkostnad för företaget. Du förhandlar även priser och allmänna villkor med leverantörerna.
Du kommer initialt arbeta med mindre leverantörer inom vårt industrisegment men succesivt överta fler och fler leverantörer vartefter du blir mer insatt i verksamheten.
På plats i Motala finns en ansvarig inköpare inom vårt vindsegment och ni båda rapporterar direkt till den operativa chefen på plats i Motala men har även samarbetsytor i den centrala inköpsorganisationen.
Vem vi söker
Vi söker dig som har arbetat med operativt inköpsarbete under några år. Vi tror att du har en teknisk utbildning i grund, antingen från gymnasium eller högre.
För att lösa dina uppgifter så tror vi att du är en analytisk person som jobbar strukturerat. Du är bra på att knyta kontakter och att kommunicera för att skapa goda kontakter såväl internt som gentemot leverantörer.
Du känner ett stort engagemang i det du gör och kommer gärna med idéer och driver arbetet framåt självständigt. Du är mån om din leverans och jobbar effektivt för att komma till avslut och slutföra enligt plan.
Då vi är en global organisation och har såväl kunder som leverantörer runt om i världen är goda kunskaper i engelska både tal och skrift nödvändigt. Kunskap och färdighet i användande av Office-programmen främst Excel är av stor vikt.
Det är meriterande med kunskap om olika produktionsmetoder såsom svetsning och skärande bearbetning.
Vi erbjuder dig ett arbete i ett företag med globala möjligheter med lokal förankring och snabba beslutsvägar. Här får du utrymme till att driva förbättringar och jobba med problemlösning i en trivsam och öppen atmosfär.
HydraSpecma SE är branschledande inom applikationsanpassade system och komponenter för hydraulik på den nordiska marknaden. Verksamheten är övergripande uppdelad i två divisioner, OEM och Industry & After market. Verksamheten är främst inriktad på kunder inom verkstad-, process-, kemi-, läkemedel- och livsmedelsindustrin. Övriga kunder återfinns inom OEM. Vi är marknadsledande inom vårt produktområde på den nordiska marknaden men har också en ökande export till världsmarknaden.
HydraSpecma ingår i börsnoterade Schouw & co och totalt är vi mer än 1200 medarbetare som arbetar här, vill du bli en av oss? Visa mindre

Inköpare

Ansök    Nov 12    Lyckegård Production AB    Inköpare
Lyckegård Group söker en Inköpare! Lyckegård är ett innovativt företag som verkar för att ge lantbrukare bättre möjligheter för att bedriva ett hållbart jordbruk. Det innebär att vi står vid lantbrukarens sida och erbjuder såväl rådgivning som redskap för ett skonsammare nyttjande av jorden. Alltid med fokus på hållbarhet, effektivitet och lönsamhet. Vår vision är en levande jord som vi med stolthet kan lämna över till nästa generation. Rollen Vi på Ly... Visa mer
Lyckegård Group söker en Inköpare!
Lyckegård är ett innovativt företag som verkar för att ge lantbrukare bättre möjligheter för att bedriva ett hållbart jordbruk. Det innebär att vi står vid lantbrukarens sida och erbjuder såväl rådgivning som redskap för ett skonsammare nyttjande av jorden. Alltid med fokus på hållbarhet, effektivitet och lönsamhet.
Vår vision är en levande jord som vi med stolthet kan lämna över till nästa generation.


Rollen
Vi på Lyckegård utvecklar, producerar, levererar och underhåller produkter för ett effektivt jordbruk med minimal miljöpåverkan. Vi står nu inför en rekrytering på grund av att vi växer kraftigt. Därför söker vi en inköpare till vår produktionsenhet.
Arbetet innebär: ett inköpsarbete som spänner över ett helhetsgrepp för inköp och utgångspunkten för ditt arbete är att du arbetar nära våra leverantörer och vår produktion för att ständigt ligga steget före så att inga produktionsstopp p.g.a. avsaknad av material eller komponenter uppstår. Vidare jobbar du med att göra inköp av hög kvalité genom bra avtal som skapar förutsättning för god produktkvalitet och förtjänst för företaget. Du ska bygga och förädla goda relationer till våra leverantörer, du arbetar professionellt med en affärsmässig inställning där du i allt du gör ser till hur det på bästa sätt ger värde till företaget. Låter det intressant? År du dessutom en lagkamrat, ja då kan vi vara rätt för varandra!
Arbetet ställer högra krav på dig vad gäller kvalitet, noggrannhet och egenansvar. För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna ta egna initiativ när det behövs.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid samt förlagd i Tegneby, Fornåsa.Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med att arbeta tillsammans med andra människor, är noggrann, har ett kvalitetstänk, har ett eget driv och är lösningsorienterad. Som person har du lätt att samarbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Eftersom vi är en liten sammansvetsad grupp idag ser vi viktigt på dessa punkter. Vi ser gärna att du bor i närområdet.
Har du dessutom:
· erfarenhet från tillverkningsindustrin,
· erfarenhet av Monitor (gärna G5),
Så ser vi det som starkt meriterande!

Lönetyp: Månadslön


Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 2021-12-17. Vi bearbetar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss.
Körkort är inget krav men vänligen notera att tjänsten är i Tegneby. Visa mindre

Strategisk inköpare till Motala Hissar

Om företaget Motala Hissar startade 1972 med tillverkning av varuhissar. Sedan 80-talet har företaget främst fokuserat på plattformshissar, som till övervägande del används för tillgänglighetsanpassning av byggnader. Över 10 000 hissar har hittills levererats till kunder över hela världen. Omkring 60% av produktionen exporteras och säljs via partners, i Sverige vi jobbar med direktförsäljning av våra produkter. Vi tillverkar det mesta av komponenterna till... Visa mer
Om företaget
Motala Hissar startade 1972 med tillverkning av varuhissar. Sedan 80-talet har företaget främst fokuserat på plattformshissar, som till övervägande del används för tillgänglighetsanpassning av byggnader. Över 10 000 hissar har hittills levererats till kunder över hela världen. Omkring 60% av produktionen exporteras och säljs via partners, i Sverige vi jobbar med direktförsäljning av våra produkter.
Vi tillverkar det mesta av komponenterna till våra produkter i vår fabrik i Motala, vissa komponenter har vi leverantörer som vi jobbar med, främst vad det gäller styrsystem och styrkort.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som strategisk inköpare kommer du att arbeta med att utveckla företagets inköpsfunktion för att skapa konkurrenskraft och en förmånlig leverantörsportfölj. Du kommer bland annat att effektivisera och utveckla den befintliga leverantörsbasen och arbeta med att identifiera nya leverantörer. I rollen kommer du självständigt att genomföra leverantörsförhandlingar, där du ansvarar för hela förhandlingsprocessen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med materialadministratörerna och övriga funktioner inom företaget.

Dina arbetsuppgifter kommer mer konkret att innefatta: Optimering av leverantörsbasen/kategoristyrning
Identifiering av nya leverantörer
Att skriva och granska avtal
Prisförhandlingar och tecknande av avtal
Leverantörsbesök och leverantörsutvärdering

Din profil
För att lyckas i rollen som strategisk inköpare hos Motala Hissar ser vi att du har erfarenhet av liknande arbete, gärna inom tillverkande industri. Du har med fördel en eftergymnasial utbildning inom relevant område, vilket även kan kompenseras med längre erfarenhet. 

Som person är du strukturerad och noggrann samtidigt som du behöver kunna vara flexibel utifrån rådande situation. Vidare har du en god kommunikativ förmåga då rollen präglas av många externa och interna kontaktytor. Vi tror att du som söker trivs i en organisation där din insats är synlig och ditt bidrag av stor vikt.   

Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi ser att du har en god allmän datorvana samt erfarenhet av att arbeta i affärssystem.

Övrigt
Tjänstgöringsgrad: Heltid, 100%
Placeringsort: Motala, med möjlighet till hemarbete vissa dagar, enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2021-12-05

Du kommer att bli anställd direkt av Motala Hissar, där OnePartnerGroup hjälper till i rekryteringsprocessen. Observera att vi ej kan ta emot din ansökan via mail på grund av GDPR. För frågor vänligen kontakta [email protected] Visa mindre

Inköpsansvarig

Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter. Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vi expanderar stadigt vidare och söker nu dig som vill vara med oss på resan i rollen som Inköpsansvarig. Ditt ansvar Som Inköpsan... Visa mer
Plast som inte återvinns är slöseri med våra gemensamma resurser. Därför har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter.
Vi har byggt upp Europas största och effektivaste anläggning för plaståtervinning och ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vi expanderar stadigt vidare och söker nu dig som vill vara med oss på resan i rollen som Inköpsansvarig.
Ditt ansvar
Som Inköpsansvarig är ditt övergripande ansvar att etablera och vidareutveckla inköpsarbetet inom Svensk Plaståtervinning på både strategisk och operativ nivå. Målet är ett hållbart, effektivt och smart inköpsarbete.
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:
Strategiskt leda och genomföra leverantörsbedömningar, förhandlingar, kontrakt och uppföljningar
Operativt genomföra upphandlingar och inköp av allt ifrån transporter till material och tjänster i enlighet med verksamhetens mål, riktlinjer, policys och certifieringar
Identifiera och agera på behov i verksamheten avseende hela inköpsprocessen
Upprätthålla ett nära aktivt samarbete med kollegorna inom främst produktionsteknik, underhåll och logistik, men även övriga kollegor brett inom företaget

Vårt företag är just nu i en fas av uppbyggnad och tillväxt, vilket innebär att du är med och formar och utvecklar arbetssätt, skapar struktur och arbetar för ständiga förbättringar. Du agerar proaktivt med helhetssyn och fattar beslut i samråd med Head of Operations, som även är din närmaste chef. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Motala.
Din profil
Vi söker dig som har:
Utbildning inom ekonomi och/eller teknologi på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
Flerårig erfarenhet av inköpsarbete, både strategiskt och operativt, med goda affärsresultat
Välgrundad förhandlingsvana och god förståelse för avtal och juridik
Ett brinnande intresse och förståelse för teknik och produktionsflöden
Gedigen datorvana och intresse för att bygga bra digitala arbetssätt
God kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska och gärna ytterligare något språk

Som person är du strukturerad med en analytisk förmåga där du kopplar inköpsprocessen till hela bredden inom verksamheten. Du har goda projektledaregenskaper och ser till att involvera kollegor och andra intressenter i rätt tid. Du ser det större sammanhanget och tar fram beslutsunderlag utifrån denna helhetssyn. Stresstålighet, prioriteringsförmåga, affärssinne och noggrannhet kännetecknar ditt arbetssätt och du hanterar affärsrelationerna med integritet.
Du jobbar resultatinriktat med målfokus varje dag och brinner för att vara med och skapa en verksamhet som gör skillnad i samhället. Med ett positivt synsätt och öppenhet bidrar du till vårt goda arbetsklimat.
Din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, till [email protected], senast den 12 september 2021. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.
Mer information
Vid frågor om rollen och arbetsinnehållet, kontakta gärna Karin Petersson, Head of Operations, telefon 072-539 24 52, e-mail [email protected]
Vid frågor av mer allmän karaktär, kontakta gärna Sara Wibeck, HR, via [email protected]
Vi ser fram emot din ansökan!
Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.
Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel. Tillsammans med de fyra övriga materialbolagen (Metallkretsen, Pressretur, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och ett 70-tal medarbetare. Visa mindre

Senior inköpare till HydraSpecma Wiro

Ansök    Sep 25    HydraSpecma Wiro AB    Inköpare
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 60 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Senior Inköpare, rollen är ny och kommer att rapportera till Head of Procurement för HydraSpecma Sverige som sitter i Göteborg. På inköpsavdelningen HydraSpecma Wiro finns en inköpare idag som kommer att ingå i inköpsorganisationen, övrigt inköpsansvar har tidigare hanterats av Operations Manager. ... Visa mer
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 60 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Senior Inköpare, rollen är ny och kommer att rapportera till Head of Procurement för HydraSpecma Sverige som sitter i Göteborg. På inköpsavdelningen HydraSpecma Wiro finns en inköpare idag som kommer att ingå i inköpsorganisationen, övrigt inköpsansvar har tidigare hanterats av Operations Manager.
Om rollen
Du kommer att ansvara för ett litet team men ha samarbetsytor i den centrala inköpsorganisationen. I rollen förvaltar och utvecklar du befintliga leverantörsrelationer. Du hanterar upphandlingar och omförhandling av ramavtal. Leverantörsförhandlingar kommer att vara en naturlig del i denna roll. Du kommer att delta i flera interna projekt och ansvara för att inköpen till dessa genomförs enligt projektplan.
Du arbetar självständigt med att driva processen från sourcing till affärsavslut, i nära dialog med verksamheten såväl lokalt som i den centrala inköpsorganisationen.
Du ansvarar för att säkerställa att leverans och kvalitet sker enligt förväntan inom dina områden och stöttar och ger service till våra interna kunder.
I rollen kommer du behöva hålla flera bollar i luften, både av strategisk och operativ karaktär. Många frågor kommer röra den lokala enheten men du kommer även att arbeta med uppgifter ur ett mer globalt perspektiv där det är viktigt att du ser helheten.
Vem vi söker
Vi söker dig som har arbetat med inköp i ett antal år och som kan bidra med erfarenhet och nya infallsvinklar. Du bör ha erfarenheter av såväl strategiskt som operativt inköp och trivas med att arbeta med båda delar och du är bra på att få saker gjorda.
Då rollen är ny kommer du att behöva utveckla och skapa förutsättningar genom att utveckla och skapa nya arbetssätt och processer. Vi tror därför att du har ett starkt eget driv, är självgående och van att själv skapa struktur för hur du tar dig an dina uppgifter.
Du drivs av att göra bra affärer och leverera en god service. Du har ett intresse för människor och förmåga att knyta kontakter på alla nivåer med både interna och externa samarbetspartners.
Du har en utpräglad kommunikativ förmåga och är proaktiv i dialogen med din omgivning.
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller för tjänsten relevant område.
Då våra kunder och leverantörer även finns utanför Sverige förutsätter vi att du känner dig bekväm med engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder dig ett arbete i ett företag med globala möjligheter med lokal förankring och snabba beslutsvägar. Här får du utrymme till att driva förbättringar och jobba med problemlösning i en trivsam och öppen atmosfär. Visa mindre

Senior inköpare till HydraSpecma Wiro

Ansök    Jul 9    HydraSpecma Wiro AB    Inköpare
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 60 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Senior Inköpare, rollen är ny och kommer att rapportera till Head of Procurement för HydraSpecma Sverige som sitter i Göteborg. På inköpsavdelningen HydraSpecma Wiro finns en inköpare idag som kommer att ingå i inköpsorganisationen, övrigt inköpsansvar har tidigare hanterats av Operations Manager. ... Visa mer
Verksamheten i Motala inriktar sig främst mot vindindustrin, här jobbar cirka 60 medarbetare varav merparten finns inom produktion. HydraSpecma Wiro söker nu en Senior Inköpare, rollen är ny och kommer att rapportera till Head of Procurement för HydraSpecma Sverige som sitter i Göteborg. På inköpsavdelningen HydraSpecma Wiro finns en inköpare idag som kommer att ingå i inköpsorganisationen, övrigt inköpsansvar har tidigare hanterats av Operations Manager.
Om rollen
Du kommer att ansvara för ett litet team men ha samarbetsytor i den centrala inköpsorganisationen. I rollen förvaltar och utvecklar du befintliga leverantörsrelationer. Du hanterar upphandlingar och omförhandling av ramavtal. Leverantörsförhandlingar kommer att vara en naturlig del i denna roll. Du kommer att delta i flera interna projekt och ansvara för att inköpen till dessa genomförs enligt projektplan.
Du arbetar självständigt med att driva processen från sourcing till affärsavslut, i nära dialog med verksamheten såväl lokalt som i den centrala inköpsorganisationen.
Du ansvarar för att säkerställa att leverans och kvalitet sker enligt förväntan inom dina områden och stöttar och ger service till våra interna kunder.
I rollen kommer du behöva hålla flera bollar i luften, både av strategisk och operativ karaktär. Många frågor kommer röra den lokala enheten men du kommer även att arbeta med uppgifter ur ett mer globalt perspektiv där det är viktigt att du ser helheten.
Vem vi söker
Vi söker dig som har arbetat med inköp i ett antal år och som kan bidra med erfarenhet och nya infallsvinklar. Du bör ha erfarenheter av såväl strategiskt som operativt inköp och trivas med att arbeta med båda delar och du är bra på att få saker gjorda.
Då rollen är ny kommer du att behöva utveckla och skapa förutsättningar genom att utveckla och skapa nya arbetssätt och processer. Vi tror därför att du har ett starkt eget driv, är självgående och van att själv skapa struktur för hur du tar dig an dina uppgifter.
Du drivs av att göra bra affärer och leverera en god service. Du har ett intresse för människor och förmåga att knyta kontakter på alla nivåer med både interna och externa samarbetspartners.
Du har en utpräglad kommunikativ förmåga och är proaktiv i dialogen med din omgivning.
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller för tjänsten relevant område.
Då våra kunder och leverantörer även finns utanför Sverige förutsätter vi att du känner dig bekväm med engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder dig ett arbete i ett företag med globala möjligheter med lokal förankring och snabba beslutsvägar. Här får du utrymme till att driva förbättringar och jobba med problemlösning i en trivsam och öppen atmosfär. Visa mindre

Repair Controller

Ansök    Feb 4    Montico HR Partner AB    Inköpare
Kundföretaget Alstom är en global koncern, med cirka 30 000 anställda i 60 länder. Här i Norden arbetar cirka 300 personer. Alstom har kontor och depåer i bl.a. Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Helsingborg, Boxholm och Motala. Alstom är ensamma i världen om att erbjuda allt inom spårtrafik – från själva tågen till underhåll, räls, signalsystem och annan infrastruktur. Det gör att deras kunder kan välja oss som leverantör av en eller flera tjänster ell... Visa mer
Kundföretaget
Alstom är en global koncern, med cirka 30 000 anställda i 60 länder. Här i Norden arbetar cirka 300 personer. Alstom har kontor och depåer i bl.a. Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg, Helsingborg, Boxholm och Motala. Alstom är ensamma i världen om att erbjuda allt inom spårtrafik – från själva tågen till underhåll, räls, signalsystem och annan infrastruktur. Det gör att deras kunder kan välja oss som leverantör av en eller flera tjänster eller produkter. De kan, som helhetsleverantör bidra till stora samordningsvinster genom att deras kund får en enda leverantör med kontroll över alla delar i kedjan.

Denna tjänst är ett konsultuppdrag. Du kommer att bli anställd på Montico och arbeta sm uthyrd konsult hos Alstom. Anställningen är tidsbegränsad och varar mellan slutet av mars till sista augusti.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innefattar skicka material för reparation, skapa reparationsordrar, packa gods för reparation, boka transporter till leverantör/andra sajter samt ha den övergripande kontrollen av alla öppna inköp/reparationer. Du rapporterar till Supply Chain Manager.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
• Tillsammans med planering säkerställa att materialbehov prioriteras och hanteras
• Skapa inköpsordrar i SAP
• Säkerställa att material är levererat i tid
• Säkerställa att material plockas/paketeras och skickas till leverantör/interna sajter
• Övervaka och arbeta för att identifiera leveransproblem och uppdatera om materialbrister
• Vara en support i gränssnittet gentemot leverantörer och finans
• Arbeta med ständig förbättring och aktivt driva kompetensutveckling inom detta område
Din profil
Du är metodisk och beslutsam i ditt sätt att arbeta, har god planering och organisationsförmåga. Du har en god kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska. För att trivas i rollen är du flexibel och disciplinerad och har inga problem med att hantera flera förfrågningar samtidigt.
Utbildningskrav/önskad kunskap och erfarenhet:
• Högskoleutbildning inom inköp/logistik eller motsvarande erfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta med ERP-system (SAP fördel)
• Erfarenhet av inköp och inköpsprocessen
• Erfarenhet av lagerarbete
• Kunskaper om lagar och regelverk kring inköp


Vårt företag
Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Montico har närmare 1 000 anställda varav cirka 800 är konsulter utplacerade på uppdrag hos kund. Montico har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se.

Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail.

Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Apr 3    Motala Verkstad    Inköpare
Motala Verkstad Group (”MVG”) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning och service av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group och dotterbolagen tillika produktionsenheterna Motala Verkstad i Motala, Blue Future Gustavsvik, Höje och Norra Verken i Kristinehamn samt S... Visa mer
Motala Verkstad Group (”MVG”) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning och service av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group och dotterbolagen tillika produktionsenheterna Motala Verkstad i Motala, Blue Future Gustavsvik, Höje och Norra Verken i Kristinehamn samt Sjölanders Mekaniska i Västerås. Tillväxt sker både organiskt och genom förvärv. MVG har cirka 240 anställda och en omsättning på cirka 385 MSEK. Läs mer på www.mvg.se eller www.bluefuturesweden.com

Vi söker en engagerad och strukturerad inköpare

MVG är Sveriges kanske äldsta start-up företag. Vi har rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822 men vi har ett ungt företags energi att ta oss an vår tydliga vision; att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri. Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare.

Vi befinner oss i en expansiv fas där vi startar samarbeten med spännande kunder och bygger upp rutiner för nya och kontinuerliga artiklar och behöver därför stärka upp med en inköpare till Motala Verkstad. Som inköpare har du en viktig roll att säkerställa materialflödet till rätt tid, kostnad och kvalité för såväl nya som befintliga artiklar. Ditt arbete sker i tät kontakt med produktionsledningen och du deltar aktivt i planerings och bevakningsarbetet.

Visst inköpsarbete, av exempelvis legooperationer och indirekt material hanteras av dina kollegor. Som inköpare säkerställer du att de har konkurrenskraftiga och stabila leverantörsavtal för dessa avropsköp.

Vid större kvalitetsavvikelser, upphandling av leverantörer och leverantörsbedömningar har du koncernens Inköpschef till din hjälp. Tillsammans säkerställer ni en effektiv inköpsprocess och arbetar med ständiga förbättringar för ett koncerngemensamt inköpsarbete i världsklass.

Ditt arbete kommer i huvudsak innebära:

• Operativt och viss mån taktiskt inköp via affärssystemet Monitor
• Säkerställa konkurrenskraftiga leverantörer för avropsinköp
• Leveransbevakning
• Skicka och följa upp leverantörsavvikelser och reklamationer

För att lyckas i rollen bedömer vi att du behöver:

• Eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik alternativt gymnasienivå kombinerat med längre praktisk inköpserfarenhet.
• 3-5 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Erfarenhet av gjutgods- och smidesinköp är starkt meriterande.
• Stor erfarenhet och vana av att arbeta i affärssystem. Erfarenhet av Monitor är meriterande.
• Erfarenhet från tillverkande industri, företrädesvis av inköpsarbete.

Vi söker dig som:

• Arbetar strukturerat och metodisk och har förmåga att hantera en stor mängd information på detaljnivå.
• Är drivande och agerar självständigt i din roll för att nå fastställda KPI:er, ett effektivt inköpsarbete och ständiga förbättringar.
• Besitter affärsmässighet och har förmåga att kravställa leverantörer för att säkerställa rätt pris och kvalité.
• Är flexibel och social och trivs med att frekvent interagera med andra människor.


Övrig information:

Resor inom koncernen samt till leverantörer förekommer.

För ytterligare information om tjänsten kontakta:

Håkan Johansson, verkstadschef

Mobil 0705-507353, alternativt via mail på [email protected]

Eller

Charlotte Axelsson, HR-Manager

Mobil 0739-209950, alternativt via mail på [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Inköpare

Ansök    Mar 31    Motala Verkstad Group AB    Inköpare
Vi befinner oss i en expansiv fas där vi startar samarbeten med spännande kunder och bygger upp rutiner för nya och kontinuerliga artiklar och behöver därför stärka upp med en inköpare. Som inköpare har du en viktig roll att säkerställa materialflödet till rätt tid, kostnad och kvalité för såväl nya som befintliga artiklar. Ditt arbete sker i tät kontakt med produktionsledningen och du deltar aktivt i planerings och bevakningsarbetet. Visst inköpsarbete,... Visa mer
Vi befinner oss i en expansiv fas där vi startar samarbeten med spännande kunder och bygger upp rutiner för nya och kontinuerliga artiklar och behöver därför stärka upp med en inköpare. Som inköpare har du en viktig roll att säkerställa materialflödet till rätt tid, kostnad och kvalité för såväl nya som befintliga artiklar. Ditt arbete sker i tät kontakt med produktionsledningen och du deltar aktivt i planerings och bevakningsarbetet.

Visst inköpsarbete, av exempelvis legooperationer och indirekt material, sker lokalt av dina kollegor på respektive produktionsenhet. Som inköpare säkerställer du att de har konkurrenskraftiga och stabila leverantörsavtal för dessa avropsköp.

Vid större kvalitetsavvikelser, upphandling av leverantörer och leverantörsbedömningar har du koncernens Inköpschef till din hjälp. Tillsammans säkerställer ni en effektiv inköpsprocess och arbetar med ständiga förbättringar för ett koncerngemensamt inköpsarbete i världsklass.

Ditt arbete kommer i huvudsak innebära:
• Operativt och viss mån taktiskt inköp via affärssystemet Monitor
• Säkerställa konkurrenskraftiga leverantörer för avropsinköp på respektive produktionsenhet
• Leveransbevakning
• Skicka och följa upp leverantörsavvikelser och reklamationer


Vi söker dig som:
• Arbetar strukturerat och metodisk och har förmåga att hantera en stor mängd information på detaljnivå.
• Är drivande och agerar självständigt i din roll för att nå fastställda KPI:er, ett effektivt inköpsarbete och ständiga förbättringar.
• Besitter affärsmässighet och har förmåga att kravställa leverantörer för att säkerställa rätt pris och kvalité.
• Är flexibel och social och trivs med att frekvent interagera med andra människor.

För att lyckas i rollen bedömer vi att du behöver:
• Eftergymnasial utbildning inom inköp/logistik alternativt gymnasienivå kombinerat med längre praktisk inköpserfarenhet.
• 3-5 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Erfarenhet av gjutgods- och smidesinköp är starkt meriterande.
• Stor erfarenhet och vana av att arbeta i affärssystem. Erfarenhet av Monitor är meriterande.
• Erfarenhet från tillverkande industri, företrädesvis av inköpsarbete.Motala Verkstad Group (”MVG”) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group och dotterbolagen tillika produktionsenheterna Motala Verkstad i Motala, Blue Future Gustavsvik, Höje och Norra Verken i Kristinehamn samt Sjölanders Mekaniskai Västerås. Tillväxt sker både organiskt och genom förvärv. MVG har cirka 160 anställda och en omsättning på cirka 200 MSEK.

MVG är Sveriges kanske äldsta start-up företag. Vi har rötter som sträcker sig så långt tillbaka som 1822 men vi har ett ungt företags energi att ta oss an vår tydliga vision; att bygga Sveriges och Nordens största och bästa produktionspartner inom tung och medeltung bearbetande industri.
Vår övertygelse är att vi är starkare tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare. Visa mindre