Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Motala

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Motala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Motala som finns hos arbetsgivaren.

Är du vår nya församlingsherde?

Ansök    Mar 12    Borensbergs Pastorat    Komminister
Just nu behöver vi Dig som är en lösningsfokuserad och socialt öppen präst som har fallenhet för att, på ett stabilt vis, hantera snabba förändringar. Du är medveten om vikten av samhällsansvar i kristid och kan tänka dig att bidra till att skapa trygghet och resiliens som själavårdare om 20% hos Försvarsmakten vid P4 Kvarn och Markstridsskolan Kvarn. Där kommer din kommunikativa ledarskapsförmåga att tas i anspråk och din tydliga och strukturerade sida at... Visa mer
Just nu behöver vi Dig som är en lösningsfokuserad och socialt öppen präst som har fallenhet för att, på ett stabilt vis, hantera snabba förändringar. Du är medveten om vikten av samhällsansvar i kristid och kan tänka dig att bidra till att skapa trygghet och resiliens som själavårdare om 20% hos Försvarsmakten vid P4 Kvarn och Markstridsskolan Kvarn. Där kommer din kommunikativa ledarskapsförmåga att tas i anspråk och din tydliga och strukturerade sida att uppskattas.
I din roll som församlingsherde kommer du att samarbeta med, inte bara ett stort arbetslag, utan även två härligt engagerade församlingsråd. Tillsammans med dem får du chansen att fortsätta utvecklingen av församlingarnas arbete med älskade befintliga traditioner liksom nya. Här får du verkligen en möjlighet att trivas och växa i din roll som relationsskapande och undervisande präst.
Du kommer hos oss att tas emot av goda kollegor som trivs på sitt jobb, en sund arbetsmiljö som hela tiden blir allt bättre, en stabil ekonomi och en engagerat kunnig ledning. Som fältpastor och församlingsherde i Borensbergs pastorat är du inte bara efterlängtad, du får dessutom en möjlighet till att utveckla både dig själv och verksamheten mot nya höjder.


“Tillsammans är vi starkare. I Gud är vi ett.”
I vår församlingsinstruktion kan du läsa vår vision “Tillsammans är vi starkare. I Gud är vi ett” som är en viktig ledstjärna för arbetet i våra församlingar. I dessa två enkla meningar ryms många nivåer av vad det är vi vill stå och arbeta för, genom att främja dessa tre områden:
gemenskap
samarbete
andlig tillväxt och förståelseVad önskar vi av dig?
Som präst i Borensbergs pastorat vill du nyfiket lära känna våra församlingsbor och rekryter
Du ser rikedomen i att fira gudstjänster och förrättningar i flera olika kyrkorum.
Du vill främja gränsöverskridande gemenskap och riva onödiga murar
Du ser att ideella medarbetare som värdefulla och kompetenta medskapare.
Du är förankrad i kyrkans tradition och förstår värdet av att utveckla och skapa nya traditioner.
Vi ser att du vill vara med att främja arbetet med HBTQIA+-frågor i pastoratet.
Du är van att använda digitala verktyg och plattformar, håller dig uppdaterad gällande den tekniska utvecklingen.
Om du har tidigare erfarenhet av arbetsuppgifter inom Försvarsmakten och/eller institutionssjälavård så är det ett plus i kanten!Vad får du hos oss?
Här får du de verktyg du behöver att växa i dina olika roller, samt uppdaterad teknisk utrustning och mjukvara för att underlätta dina arbetsuppgifter.
Möjlighet till semesterväxling för att du ska kunna få en balanserad och återhämtande fritid.
Ett välutbildat och engagerat Kyrkoråd som tar sitt arbetsgivaransvar på allvar och stöttar din professionella utveckling.
B-körkort - om du inte redan har ett (vi ser till att finansiera utbildningen, du ser till att klara av både det skriftliga provet och uppkörningen).Om pastoratet
Borensbergs pastorat ligger i Linköpings stift och består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny. Borensbergs pastorat förvaltar 16 kyrkor och kyrkogårdar. Till största delen består pastoratet av landsbygden runt Motala och pastoratets största ort är Borensberg, där administrationen är samlad. Pastoratet har ca 12.200 invånare och av dessa är 71,8% kyrkotillhöriga. Organisationen, som består av cirka 45 helårsanställda, leds av kyrkoherden och ledningsgruppen.
Svenska kyrkan
Vi ser det som en självklarhet att du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och kyrkans värderingar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tillträde
100% tillsvidareanställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Kontaktperson
Theresia Österlund, biträdande kyrkoherde; 0141-20 33 12, [email protected]
Gerhard Paping, Vik. Kyrkoherde; 0141-20 33 10, [email protected]
Facklig kontaktperson
Vision, Marianne Karlsson, 0143-29859, [email protected]
Kyrk-A, Henrik Brifors, [email protected]
Ansökan
Skicka sitt CV, personligt brev och eventuella referenser senast 14/4 2024.
Vi tar endast emot ansökan per e-post: [email protected]
Ansökan behandlas fortlöpande.
Vänligen ange "Församlingsherde" i ämnesraden till din ansökan.


Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt glada och engagerade team! Visa mindre

Laboratorieingenjör

Ansök    Nov 10    Motala kommun    Biomedicinsk analytiker
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatte... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.

Verksamhetsområdet Vatten och avfall ansvarar för drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar samt avfallshantering i Motala och Vadstenas kommuner.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som laboratorieingenjör är placerad i verksamhetsområde vatten och avfalls stab, där arbetsuppgifterna består av analys för drift- och utsläppskontroll av avloppsvatten, lakvatten från deponi, slam, samt viss fysikalisk analys av dricksvatten. Även fältprovtagningar och fältmätningar vid våra olika anläggningar förekommer.
Du får även bereda lösningar och reagens, kalibrera instrument och utrustning samt journalföra och sammanställa resultat. Löpande kvalitetsarbete ingår då laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025.

Vid laboratoriet på Karshults avloppsreningsverk arbetar idag två laboratorieingenjörer samt en laboratorietekniker på heltid.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Meriterande
Vi söker dig som är intresserad av ett renare vatten och en bättre miljö. Du har en akademisk examen med inriktning kemi, biologi eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet från liknande verksamhet och ackrediterat laboratorium är meriterande.

För att trivas i denna tjänst bör du vara självgående, ansvarstagande och ordningsam. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ställa om och fokusera på en ny uppgift. Som person är du metodisk i ditt arbetssätt och löser olika problem som kan uppstå. Du har även en god samarbetsförmåga och tycker att service är en naturlig del av din vardag.

Våra arbetsbeskrivningar och rutiner är på svenska, och vi förutsätter att du behärskar språket väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav. Visa mindre

Semestervikariat BMA/biolog, laboratoriemedicin

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens li... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler.

Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2024 söker vi semestervikarier till:

-Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus, patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin (inklusive GeBlod), klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi.

-Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

-Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom patientnära laboratoriemedicin kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. På GeBlod kommer du arbeta med blodgivning i Linköping och på vår blodbuss. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis, betyg eller legitimation med din ansökan.

Om mig
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Ansökan och anställning
Läs gärna här om våra villkor och förmåner.

Vi ser helst att man kan arbeta hela sommarperioden. Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Ansök https://regionostergotland.varbi.com/se/what:job/jobID:681366/
 

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog till patientnära labmedicin

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår i Diagnostikcentrum. PNL bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några a... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin (PNL) är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår i Diagnostikcentrum.

PNL bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

PNL i väster består av tio vårdcentralslaboratorier uppdelade i två block: Motalablocket och Mjölbyblocket. Motalablocket består av laboratorierna på vårdcentralen Lyckorna, Brinken, Marieberg, Vadstena samt Borensberg. Mjölbyblocket består av laboratorierna på vårdcentralerna i Mjölby, Skänninge, Mantorp, Boxholm samt Ödeshög.


PNL i väster har sammanlagt 30 medarbetare. På våra laboratorier arbetar vi i mindre team med 2-4 medarbetare så du måste ha bra samarbetsförmåga men du behöver även vara mål och lösnings/resultat orienterad. Flexibilitet är också en viktig egenskap att ha inom vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu biomedicinskanalytiker/medicinsk biolog till både Motalablocket och Mjölbyblocket. Vi arbetar inte på jourtid dvs kvällar, nätter och helger utan vi arbetar dagtid på vardagar, måndag till fredag. Anställningarna är tillsvidareanställninger. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. 

Se gärna vår karriärstege för Biomedicinsk analytiker https://dokument.regionostergotland.se/regsam/Övergripande dokument webben/HR/Karriärstege biomedicinsk analytiker.pdf. 

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller biolog med kandidatexamen och inriktning mot medicin.
Erfarenhet av patientnära arbete på lab är meriterande men inget krav.
Mycket goda kunskaper inom det svenska språket är ett krav, såväl muntligt, skriftligt som läsförståelse.

Personliga egenskaper
Du är en person som har lätt för att anpassa ditt synsätt och förhållningssätt till ändrade omständigheter, du är i detta bra på sitt samarbete med andra och agerar på ett lyhört sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har en vilja att hjälpa andra.

Vi ser att du är målinriktad, sätter upp mål för dig själv och följer upp dessa samt har möjligheten att ändra riktning om så krävs. Du tar dig an problemlösning på ett analyserande och strukturerat sätt samt ät tydlig i dina instruktioner gentemot andra. 

Läs gärna om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner hos oss. 


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Laboratoriemedicin sjukhus Motala

Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala. Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt. Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillna... Visa mer
Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala.

Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt.

Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra till att liv räddas. Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att växa i din roll som biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog och fortsätta att driva vår verksamhet framåt i den takt som krävs för att möta vårdens krav.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare inom laboratoriemedicin kommer du att bli en del av ett fantastiskt gäng. Där idéer, problem och kreativa lösningar bollas med så väl medarbetare som ledning. Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid vardagar har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Vi erbjuder två tillsvidaretjänster på 100%, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. 


Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund. Det är meriterande med kurser inom serologi.

Personliga egenskaper

Som person gillar du att ha många bollar i luften. Du är även serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Enhetschef Christian Löfberg, 010-104 91 13.

Fackliga företrädare för:
Vårdförbundet är Stina Blom, 010-103 44 90.
SACO är Linda Toftgård, 010-104 76 66.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 26 februari 2023. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer XXXXXX. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

 

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning

Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor och vill vara med på vår spännande resa? Då vill vi gärna ha en ansökan från dig! Vi på Bostadsstiftelsen Platen är just nu inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation där vi går mot ett värderingsstyrt företag och en lärande organisation samt en framtida samlokalisering av hela företaget. I vår nybildade utvecklingsavdelning ingår i dag IT, Verksamhetsutveckling, Upphandling/juridik o... Visa mer
Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor och vill vara med på vår spännande resa? Då vill vi gärna ha en ansökan från dig!
Vi på Bostadsstiftelsen Platen är just nu inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation där vi går mot ett värderingsstyrt företag och en lärande organisation samt en framtida samlokalisering av hela företaget. I vår nybildade utvecklingsavdelning ingår i dag IT, Verksamhetsutveckling, Upphandling/juridik och nu ska vi komplettera avdelningen med Hållbarhet och miljö.
Om tjänsten
Du får en central roll hos oss där du är huvudansvarig för företagets hållbarhetsarbete. Du samordnar hållbarhetsarbetet utifrån fastställda fokusområden och ansvarar för att hålla styrdokument, processer och rutiner inom hållbarhet levande och aktuella. I och med att avdelningen är nybildad får du goda möjligheter att påverka utvecklingen av företagets arbete med hållbarhetsfrågor. Du får även möjlighet att medverka till hela avdelningens utveckling.
Exempel på arbetsuppgifter är;
Utarbeta hållbarhetsrapport
Genomföra intressentanalyser
Uppföljning, utvärdering och utveckling av företagets Code of Conduct
Upparbeta aktuella miljöfrågor för företagets miljöarbete
Praktiskt hållbarhetsarbete och då främst inom ekologisk hållbarhet
Medverka i olika nätverk inom området
Som en del av Utvecklingsavdelningen ingår även flera avdelningsövergripande arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett nära samarbete med ansvariga chefer inom företaget.
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet. Vidare har du några års erfarenhet av liknande arbete. Har du erfarenheter från fastighetsbranschen ser vi det som meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift. B-körkort och god systemvana är krav för tjänsten.
Din personlighet präglas av ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt till din omgivning. Du är målmedveten, flexibel och utvecklingsinriktad samt har vana av att hantera deadlines. Vidare är du trygg i att arbeta självständigt men besitter också en god förmåga att samarbeta med andra. Dessutom trivs du med att delta i olika former av nätverk.
Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vad erbjuder vi dig?
Bostadsstiftelsen Platen är ett stabilt, öppet och vänligt företag som erbjuder en trygg anställning med engagerade och trevliga kollegor. Hos oss har vi korta beslutsvägar och vi uppmuntrar utveckling och idéer.
Vi erbjuder flexibla arbetstider, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag och återkommande hälsokontroller.
Övrig information
Tjänsten är på heltid, tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor centralt i Motala intill Vätterns strand.
Vi ser fram mot din ansökan senast 2023-04-16. I den här rekryteringen kommer vi att göra löpande urval och intervjuer vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Kontaktpersoner:
Evelina Bruschi, Utvecklingschef, 076-666 02 59, [email protected]
Facklig kontaktperson:
Heléne Orrstenius, Vision, 076-666 02 54, [email protected]
Sören Wik, HR-konsult, WikCons HR, 072-521 26 03, [email protected]
I den här rekryteringen samarbetar vi med WikCons HR.
Krav
Eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet
Några års erfarenhet av liknande arbete
God förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift
God systemvana
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet från fastighetsbranschenOm arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen
Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala?med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners.?Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder?och boendemiljöer. Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning livsmedel

Ansök    Dec 14    Motala kommun    Livsmedelsinspektör
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen i Motala kommun är kittet i kommunens samhällsbyggande, vi utvecklar Motala till en bra plats att växa på. Vårt uppdrag är att: • få kommunen att växa h... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen i Motala kommun är kittet i kommunens samhällsbyggande, vi utvecklar Motala till en bra plats att växa på. Vårt uppdrag är att:
• få kommunen att växa hållbart med ett helhetsperspektiv samt skapa ett tryggare samhälle,
• ta hand om gator/parker och naturmark på ett långsiktigt och hållbart sätt,
• ge förutsättningar för att göra rätt på ett enkelt och rättssäkert sätt.

Vi är en attraktiv och lärande organisation som främjar nyskapande och lärande av omvärld och varandra. Hos oss möter du medarbetare och chefer som vågar testa nya sätt att jobba på, har fokus på kundens behov samt får saker gjorda.

Förvaltningen består av sex enheter; Stöd & administration, Projektledningsenheten, Plan och bygg, Miljö- och hälsoskydd, Lantmäteri/gata & park samt Räddningstjänsten.ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning, handlägga registreringar och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi erbjuder ett utmanande arbete på en arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbete inom enheten och tjänsten kan i viss mån anpassas efter dina önskemål och/eller enhetens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning exempelvis miljövetarprogrammet eller miljö- och hälsoskyddsprogrammet. Du kan också ha annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du ska även kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav och fatta välgrundade beslut. För att arbeta som inspektör i Motala kommun krävs att du har en god datorvana och B-körkort.

Som person organiserar och planerar du ditt arbete väl, arbetar enligt en tydlig process där du slutför det du påbörjat. Du sätter upp tidsramar och håller deadlines. Du är stabil och trygg i dig själv, hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor och kan relatera dig på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare kan du anpassa dig och hitta win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Semestervikariat BMA/biolog, Laboratoriemedicin

Laboratoriemedicin Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik oc... Visa mer
Laboratoriemedicin
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler.

Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning

Till sommaren 2023 söker vi semestervikarier till:

-Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus, patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin (inklusive GeBlod), klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi

-Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

-Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom patientnära laboratoriemedicin kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. På GeBlod kommer du arbeta med blodgivning i Linköping och på vår blodbuss. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis, betyg eller legitimation med din ansökan.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

https://regionostergotland.varbi.com/what:job/jobID:568324/?lang=se

Läs gärna här om https://www.regionostergotland.se/ro/jobb-och-utbildning/dina-formaner.


Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en https://ledsys.lio.se/Document/Document?DocumentNumber=54500.


Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

FA-specialist till PreZero

Ansök    Sep 28    Bravura Sverige AB    Kemist
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos PreZero.

Om företaget:

PreZero är en hållbar samarbetspartner inom återvinning och avfallshantering, oavsett typ av restmaterial eller verksamhet. Tillsammans med våra kunder bidrar de till den cirkulära ekonomin och en mer hållbar framtid. PreZero erbjuder effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på kundens behov och långsiktig hållbarhet. De samlar in och hanterar restmaterial från kunders verksamhet genom återvinning och/eller energiutvinning. I deras vardag är kundnytta lika med miljönytta. I Sverige finns de på ca 60 platser, har drygt 1 100 medarbetare, fler än 50 återvinnings- och mottagningsanläggningar och sköter avfallshanteringen i ett 40-tal svenska kommuner. Deras verksamhet skapar inte bara värde för de kunder som de levererar återvinningstjänster till, utan även för tillverkningsindustrin och energisektorn genom att förädla avfall till värdefull returråvara för nyproduktion.

Arbetsuppgifter:

I denna roll ansvarar du för att driva, initiera och delta i utvecklingen av farligt avfall. Du kommer tillsammans med verksamheten arbeta för att upprätthålla goda kundkontakter genom bland annat, ordermottagning, offerthantering, fakturering, rådgivning och kundstöd. Vidare kommer du även identifiera marknadsbehovet och planerar marknadsbearbetningen samt ta fram kalkyler och underlag för regionen. Rollen innefattar även ett ansvar att granska verksamheten och att den bedrivs enligt tillstånd, interna regler, lagar samt säkerställer att regionen har bästa möjliga avsättning och resursanvändning för farligt avfall. Utöver detta kommer du även ansvara för att kollegor inom regionen besitter rätt utbildning inom farliga avfall och att goda relationer upprätthålls med myndigheter, intressegrupper och företagets kunder.
• Besöka kund och hantera material
• Hantera underlag och avfalls koder
• Fakturering och delvis ekonomihantering

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Eftergymnasial utbildning inom relevant område
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom likande roll
• B körkort
• Meriterande med goda kunskaper inom området farligt avfall
• God vana att hantera datasystem är meriterande

För att trivas i rollen är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har en systematisk förmåga samt är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Du uttrycker dig välformulerat i små och stora grupper och tar ägandeskap för dina ansvarsområden, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du har ett engagemang och driv i arbetet och en vilja att lära dig nya saker. Vidare har du en social förmåga och en naturlig förmåga att skapa samt bibehålla relationer på alla nivåer såväl inom organisationen som utanför. Utöver det är du handlingskraftig och ser lösningar före hinder i ditt arbete, skapar ständigt förbättringar och bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Norrköping, region mellan
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:FA-specialist, kemist, avfallshantering, avfall, återvinning, resursåtervinning, FA, specialist, heltid, Norrköping, Östergötland, fakturering, farligt avfall. Visa mindre

Extrajobb vid Laboratoriemedicin sjukhus

Laboratoriemedicin sjukhus i Linköping, Norrköping och Motala är en 24/7-verksamhet som bland annat har i uppdrag att analysera noro-, influensa- och RS-virus. Dessa virus florerar framförallt i vårt samhälle under vintersäsongerna. Vi har nu fått möjlighet att möta vårt säsongsbundna behov genom att erbjuda extrajobb till i första hand 5 BMX-/BMA-studenter på respektive ort. Arbetsbeskrivning Vi söker nu 5 stycken medarbetare till vardera ort som pri... Visa mer
Laboratoriemedicin sjukhus i Linköping, Norrköping och Motala är en 24/7-verksamhet som bland annat har i uppdrag att analysera noro-, influensa- och RS-virus.

Dessa virus florerar framförallt i vårt samhälle under vintersäsongerna. Vi har nu fått möjlighet att möta vårt säsongsbundna behov genom att erbjuda extrajobb till i första hand 5 BMX-/BMA-studenter på respektive ort.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu 5 stycken medarbetare till vardera ort som primärt kommer att få arbeta med att analysera patientprover för noro-, influensa- och RS-virus under perioden december-februari kommande vintersäsong. I förekommande fall kommer det även ingå analys av patientprover för VRE samt SARS-CoV-2. Samtliga analyser sker med en snabbare form av PCR som möjliggör korta svarstider.

Vid låg efterfrågan på våra analyser så kommer det finnas möjlighet att lära sig och utföra andra arbetsuppgifter på våra respektive laboratorier.

Det här är en särskild visstidsanställning omfattandes 17-21% under perioden 1 december 2022 till och med 28 februari 2023, med möjlighet till förlängning beroende på hur vintervirus-säsongen utvecklar sig. Introduktionen kommer att planeras individuellt utifrån tidigare erfarenheter och behov och förläggas enligt överenskommelse under november månad.

Varje person förväntas tjänstgöra i snitt 1 kväll per vecka samt var 5e helg. Tjänstgöring ingår även på röda dagar enligt schema. Arbetstiderna för tjänstgöring på Universitetssjukhuset i Linköping kommer att vara förlagda: kl 17-23 på vardagar och kl 14-21 på helger, inkl 30 min rast vid respektive arbetspass. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping och Lasarettet i Motala kommer arbetstiderna vara förlagda: kl 17-21 på vardagar och kl 14-21 på helger, 30 min rast ingår under helgtjänstgöring.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du i detta nu studerar på BMX- eller BMA-programmets termin 3 alt 5 vid Linköpings universitet. Det är meriterande med laborativ erfarenhet samt erfarenhet av PCR men inget krav. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta tillsammans med andra. Du behöver därför vara trygg i dig själv men också bra på att samarbeta och kommunicera med andra.

https://regionostergotland.varbi.com/what:job/jobID:541280/?lang=se

Läs gärna här om våra https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Vara-villkor-och-formaner/.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Präst 100%

Ansök    Sep 27    Borensbergs Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat söker Präst tillsvidareanställning 100 % Vill du arbeta hos Linköpings stifts bästa arbetsgivare 2025? Då har vi tjänsten för dig! Vi är ett landsbygdspastorat med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt gudstjänstliv och god ekonomi. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför framtiden. I Borensbergs pastorat värdesätter vi att du är närvarande och engager... Visa mer
Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat söker
Präst tillsvidareanställning 100 %
Vill du arbeta hos Linköpings stifts bästa arbetsgivare 2025? Då har vi tjänsten för dig!
Vi är ett landsbygdspastorat med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt gudstjänstliv och god ekonomi. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför framtiden.
I Borensbergs pastorat värdesätter vi att du är närvarande och engagerad. Du behöver ha förmåga till att se i ”helikopterperspektiv” och ha både församlings- OCH pastoratsfokus. Du inser självklart att man som präst arbetar även kvällar och helger och ser kyrkan som en naturlig del av samhället. Du är öppen och samarbetsvillig och kan hantera församlingarnas olika traditioner och fromhetsuttryck.
Du ställer dig också helhjärtat bakom våra fokusområden för de närmaste åren:
Gränsöverskridande gemenskap
Våra ideella- värdefulla och kompetenta medskapare
Innovation förankrad i tradition

Vi vill att du…
är prästvig och vill arbeta som landsbygdspräst, främst i Aska och Fornåsa församlingar
har fokus på det ideella- och gränsöverskridande arbetet
har ett intresse av HBTQ+ frågor och/eller miljöfrågor
är öppen och social, har lätt för att ta kontakt och bibehålla relationer
är initiativrik, flexibel och lojal
är prestigelös lagspelare som även kan arbeta bra på egen hand
har lätt att kommunicera med ungdomar och förstå deras sammanhang
kan hantera sociala medier och vill vara aktiv på pastoratets Facebook och Instagram
vill bygga långsiktigt och har förståelse för traditioners betydelse för våra församlingsbor, samtidigt som vi har blicken fäst på framtidens utmaningar och förhoppningar
viger samkönade/kan tjänstgöra med kollegor oavsett upplevd könstillhörighet
arbetar med sedvanliga prästuppgifter

Om oss
Borensbergs pastorat består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny. Borensbergs pastorat förvaltar 16 kyrkor och kyrkogårdar. Till största delen består pastoratet av landsbygden runt Motala och pastoratets största ort är Borensberg, där administrationen är samlad. Pastoratet har ca 12.200 invånare och av dessa är 71,8% kyrkotillhöriga. Organisationen, som består av cirka 45 helårsanställda, leds av kyrkoherden och ledningsgruppen. Du kommer att ingå i ett kollegium med andra sju präster.
Tillträde
100% tillsvidareanställning med tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Kontaktperson
Upplysningar om tjänsten lämnas av Kyrkoherde Ilona Degermark; 0141-20 33 10, [email protected]
Facklig kontaktperson
KyrkA, David Thell, [email protected]
Vision, Marianne Karlsson, 0143-29859, [email protected]
Akademikerförbundet SSR, Anna-Carin Gabelic, 013-303581, [email protected]
Ansökan
Skicka din ansökan innehållande personligt brev, meritförteckning, referenser samt löneanspråk. Ansökan behandlas fortlöpande, dock senast 6/11 2022 Vi tar endast emot ansökan per e-post: [email protected]
Vänligen ange "Präst" i ämnesraden till din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan till Borensbergs pastorat! Visa mindre

Miljösamordnare

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatte... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som miljösamordnare är primärt inriktat mot områdena vatten, avlopp och avfall. I rollen som ansvarig för vårt miljöledningssystem (ISO 14001:2015) leder, samordnar och driver du utvecklingen av systemet och dess processer i syfte att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Du kommer också att vara ansvarig för vårt interna och externa revisionsarbete för certifiering inom Miljö. Utöver den certifierade miljöledningen omfattar ledningssystemet även dokumentation för kvalitet och arbetsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara sammanställning av statistik, säkerställa aktuella miljötillstånd, övergripande miljöutredningar och miljöriskanalyser, utbilda i ledningssystemet, riskbedömning av nya och befintliga kemikalier ur ett miljöperspektiv. Vidare ingår att lagbevaka för att upprätta och vid behov revidera rutiner och instruktioner som verksamheten kräver för att uppfylla den miljölagstiftning som verksamheten berörs av.

Organisatoriskt ingår miljösamordnaren i verksamhetsstaben och bistår verksamheten i övrigt med miljökompetens och stöd i ledningssystemet. Rollen innebär mycket kontaktytor och samverkan inom verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom miljöområdet, t ex miljöingenjör, eller annat som arbetsgivaren bedömer som lämpligt. Du har goda kunskaper inom miljöledningssystem och miljölagstiftning. Har du erfarenhet av miljörapporteringsarbete och/eller kvalitetsarbete så är det meriterande. Vi vill att du har ett professionellt förhållningssätt är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du är en strukturerad och noggrann person som arbetar självständigt och ihärdigt. Du har en god analytisk förmåga, lätt för att samarbeta och är initiativtagande.ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog Patientnära laboratoriemedicin

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedi... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum.

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt
provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag.
På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organisatoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering.
Placering är en vårdcentral i Motala. Man kan vid sjukdom med mera bli flyttad tillfälligt till annan vårdcentral i eller runt Motala.

Anställningen kan inledas med en provanställning på 6 månader.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning

Vi på Bostadsstiftelsen Platen söker nu en Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning. Vill du vara med på vår spännande resa? Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor? Då vill vi gärna ha en ansökan från dig! Bostadsstiftelsen Platen är inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation där vi går mot ett värderingsstyrt företag och en lärande organisation samt en framtida samlokalisering av hela företaget. I vår n... Visa mer
Vi på Bostadsstiftelsen Platen söker nu en Hållbarhetsansvarig till vår nybildade utvecklingsavdelning. Vill du vara med på vår spännande resa? Gillar du utveckling, hållbarhets- och miljöfrågor? Då vill vi gärna ha en ansökan från dig!
Bostadsstiftelsen Platen är inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation där vi går mot ett värderingsstyrt företag och en lärande organisation samt en framtida samlokalisering av hela företaget. I vår nybildade utvecklingsavdelning ingår idag IT, Verksamhetsutveckling, Upphandling/juridik och nu ska vi komplettera avdelningen med Hållbarhet och miljö.
Om rollen:
Som hållbarhetsansvarig får du en central roll hos oss där du är huvudansvarig för företagets hållbarhetsarbete och årliga hållbarhetsrapport. I och med att avdelningen är nybildad så får du goda möjligheter att påverka utvecklingen av företagets arbete med hållbarhetsfrågor. Du leder företagets hållbarhetsgrupp och ansvarar för att hålla styrdokument, processer och rutiner levande och aktuella. Du har också ansvar för att upparbeta och samordna aktuella miljöfrågor för företagets miljöarbete. Utöver ditt huvudansvar ansvarar du även för vårt diarie och arkiv samt för företagets fordons- och maskinplan, självklart med ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.
Du arbetar i nära samarbete med utvecklingsavdelningen och med ansvariga chefer i företaget.
Är du den vi söker?
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet samt en mycket god IT-vana. Det är meriterande om du dessutom har någon utbildning inom, eller erfarenhet av, projektledning och/eller processutveckling. Erfarenhet från fastighetsbranschen ser vi också som meriterande. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska, om du dessutom behärskar andra språk utöver svenska ser vi det som ett plus. Körkort, lägst klass B, är ett krav för tjänsten.
Din personlighet präglas av ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt till din omgivning. Du är målmedveten, flexibel, utvecklingsinriktad och hanterar deadlines.
Vi söker dig som attraheras av vår Vision – Ett samhälle för generationer – och som vill leva efter våra värderingar, Respekt, Delaktighet, Engagemang och Ansvar. För oss innebär medarbetarskap…
Att ta initiativ och ansvar för sina egna och kollegornas arbetsuppgifter
Att vilja lära och utvecklas
Att dela med sig av kunskap och erfarenhet och ta del av andras kunskap och erfarenhet
Att arbeta med ett engagerat och reflekterande förhållningssätt
Att vara medveten om sin roll ur ett helhetsperspektiv, och verka för att nå uppsatta mål

Om oss:
Bostadsstiftelsen Platen är ett stabilt, öppet och vänligt företag som erbjuder en trygg anställning med ett omväxlande arbete tillsammans med engagerade och trevliga arbetskamrater.
Vi är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala och förvaltar en yta om 429 770 kvm. Vi har 5 732 lägenheter och 176 kommersiella lokaler i portföljen samt en omsättning på drygt 399 Mkr.
Vi har det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer. Vi är idag 79 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen.
Övrigt:
Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor centralt i Motala intill Vätterns strand.
Vi har flextid, arbetstidsförkortning och friskvårdsbidrag.
Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Kontaktpersoner:
Utvecklingschef: Evelina Bruschi, 076-666 02 59, [email protected]
Facklig kontaktperson: Heléne Orrstenius, Vision, 076-666 02 54, [email protected]
Sören Wik HR-konsult: 072-521 26 -03, [email protected]
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. I den här rekryteringen kommer vi att göra löpande urval och kalla till intervjuer vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Den här rekryteringen sker i samarbete med WikCons HR
Krav
Eftergymnasial utbildning inom miljö- och hållbarhetsområdet
Mycket bra IT-vana
Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska
B-körkort

Meriterande
Utbildning inom, eller erfarenhet av, projektledning och/eller processutveckling
Erfarenhet från fastighetsbranschen
Övriga språkkunskaper, utöver svenskaOm arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen
Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala?med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners.?Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder?och boendemiljöer.?Vi är idag 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen. Visa mindre

Miljöansvarig till Rasch AB

Har du ett stort engagemang för miljöfrågor och intresseras av hållbara produkter, tjänster och produktion? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du får möjlighet att styra din yrkesmässiga utveckling? Då kan tjänsten som miljöansvarig till Rasch AB i Motala vara något för dig!   Om Rasch AB Rasch grundades redan på 1930-talet och är idag en av Sveriges ledande tillverkare och utvecklare av energieffektiva ventilationsprodukter. Vi ingår i den Boråsb... Visa mer
Har du ett stort engagemang för miljöfrågor och intresseras av hållbara produkter, tjänster och produktion? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du får möjlighet att styra din yrkesmässiga utveckling? Då kan tjänsten som miljöansvarig till Rasch AB i Motala vara något för dig!
 
Om Rasch AB
Rasch grundades redan på 1930-talet och är idag en av Sveriges ledande tillverkare och utvecklare av energieffektiva ventilationsprodukter. Vi ingår i den Boråsbaserade koncernen Hydria Group med totalt 200 anställda och i vår 17 000 kvadratmeter stora och toppmoderna produktionsanläggning utanför Motala skapar vi framtidens inomhusklimat. Vår verksamhet har möjlighet att anta flexibla tillverkningsstrategier, med allt från tillverkning av större partier till produktion av enstaka special- och projektanpassade produkter. Med ett strukturerat arbetssätt vill vi ständigt överträffa oss själva vad gäller förbättringen av vår miljöprestanda.

Inom koncernen ser vi personalen som vår främsta resurs och genomför därför en satsning där anställda har möjlighet att testa olika idrotter och fritidsaktiviteter. Vi har ett öppet företagsklimat och du kommer att jobba i en miljö präglad av laganda, där vi har ödmjukhet inför varandras kompetens. Vill du veta mer? Besök oss gärna på: https://bevent-rasch.se/; https://rasch.se/;https://hydria.se/
 
Om rollen
I rollen som miljöansvarig kommer du att driva företagets miljöarbete framåt och då främst inom hållbar utveckling för vår verksamhet. Du har dagligen en tät dialog med såväl leverantörer som kunder samt med övriga funktioner på bolaget. Då rollen är ny kommer du ha möjlighet att vara delaktig i uppdragets fortsatta utveckling. Mer konkret kommer du att:  bevaka lagstiftning, standarder och trender inom byggbranschen samt följa den generella utvecklingen inom miljöområdet
livscykelanalyser och miljödeklarationer för våra produkter
mäta och kvantifiera företagets totala miljöprestanda
redovisa och följa upp olika delar av miljöarbetet
 
Om dig
Vi söker dig med ett stort engagemang i miljöfrågor. Du har en högskole- eller universitetsexamen inom teknik, gärna med inriktning mot miljö. Du har en god materialförståelse, då du kommer arbeta inriktat mot våra produkter och tidigare erfarenhet av arbetssättet lean. Att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska ser vi som en självklarhet samt att du har god system- och datorvana. Likaså är B-körkort nödvändigt för rollen.  

Som person är du är driven, initiativtagande och tar dig nyfiket an nya utmaningar på obruten mark. Du vågar att ifrågasätta i syfte att verksamheten ska uppnå ännu bättre resultat men är samtidigt öppen för andras åsikter och input.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!
 
Övrigt
Tjänstgöringsgrad: 100%
Anställning: Tillsvidare
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Motala

Stämmer beskrivningen in på dig eller någon du känner? Då är du varmt välkommen att ansöka eller dela annonsen vidare. Sista ansökningsdag är 19/6 men vi tillämpar löpande urval, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail på grund av GDPR. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Henric Forsman: [email protected]. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Laboratoriemedicin sjukhus Motala

Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala. Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och hög-teknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt. Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skilln... Visa mer
Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala.

Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och hög-teknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt.

Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra till att liv räddas. Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att växa i din roll som biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog och fortsätta att driva vår verksamhet framåt i den takt som krävs för att möta vårdens krav.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare inom laboratoriemedicin kommer du att bli en del av ett fantastiskt gäng. Där idéer, problem och kreativa lösningar bollas med så väl medarbetare som ledning. Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid vardagar har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer ifrån sjukhuset. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100 %, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.


Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund. Det är meriterande med kurser inom serologi.

Personliga egenskaper
Som person gillar du att ha många bollar i luften. Du är även serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog Patientnära labmedicin, Motala

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biome... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum.

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset.

Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Arbetsuppgifter
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag.

På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organisatoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin. Placering är på en vårdcentral i Motala. Anställningen kan inledas med en provanställning på 6 månader.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel i ditt arbetssätt och kan lätt byta fokus om det skulle behövas. Du är lugn och tillmötesgående till sättet, du har även förmågan att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du utgår från din roll och har verksamhetens bästa som fokus.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Miljösamordnare

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatte... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som miljösamordnare är primärt inriktat mot områdena vatten, avlopp och avfall. I rollen som ansvarig för vårt miljöledningssystem (ISO 14001:2015) leder, samordnar och driver du utvecklingen av systemet och dess processer i syfte att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Du kommer också att vara ansvarig för vårt interna och externa revisionsarbete för certifiering inom Miljö. Utöver den certifierade miljöledningen omfattar ledningssystemet även dokumentation för kvalitet och arbetsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara sammanställning av statistik, säkerställa aktuella miljötillstånd, övergripande miljöutredningar och miljöriskanalyser, utbilda i ledningssystemet, riskbedömning av nya och befintliga kemikalier ur ett miljöperspektiv. Vidare ingår att upprätta och vid behov revidera rutiner och instruktioner som verksamheten kräver för att uppfylla den miljölagstiftning som verksamheten berörs av.

Organisatoriskt ingår miljösamordnaren i verksamhetsstaben och bistår verksamheten i övrigt med miljökompetens och stöd i ledningssystemet. Rollen innebär mycket kontaktytor och samverkan inom verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom miljöområdet, t ex miljöingenjör, eller annat som arbetsgivaren bedömer som lämpligt. Du har goda kunskaper inom miljöledningssystem och miljölagstiftning. Har du erfarenhet av miljörapporteringsarbete och/eller kvalitetsarbete så är det meriterande. Vi vill att du har ett professionellt förhållningssätt är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du är en strukturerad och noggrann person som arbetar självständigt och ihärdigt. Du har en god analytisk förmåga, lätt för att samarbeta och är initiativtagande.ÖVRIGT
Personligt brev samt CV.
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Miljö-och kvalitetsansvarig till Rasch AB

Miljö-och kvalitetsansvarig till Rasch AB   Har du ett stort engagemang för miljö- och kvalitetsfrågor och är sugen på att arbeta inom ett företag där du får möjlighet att styra din rolls fortsatta riktning? Tycker du att det är intressant med de nya möjligheterna som finns kring hållbara produkter och produktion? Tycker du om att arbeta med ständiga förbättringar och arbete med produktion enligt lean? Är du dessutom nyfiken, envis och har lätt för att ta ... Visa mer
Miljö-och kvalitetsansvarig till Rasch AB
 
Har du ett stort engagemang för miljö- och kvalitetsfrågor och är sugen på att arbeta inom ett företag där du får möjlighet att styra din rolls fortsatta riktning? Tycker du att det är intressant med de nya möjligheterna som finns kring hållbara produkter och produktion? Tycker du om att arbeta med ständiga förbättringar och arbete med produktion enligt lean? Är du dessutom nyfiken, envis och har lätt för att ta egna initiativ? Då kan tjänsten som miljö-och kvalitetsansvarig hos oss på Rasch AB vara rätt för dig!
 
Om Rasch AB
Rasch grundades redan på 1930-talet och är idag en av Sveriges ledande tillverkare och utvecklare av energieffektiva ventilationsprodukter. Vi ingår idag i den Boråsbaserade koncernen Hydria Group, vilken totalt har omkring 200 anställda. I vår 10 000 kvadratmeter stora toppmoderna produktionsanläggning utanför Motala skapar vi framtidens inomhusklimat. Vår verksamhet har möjlighet att anta flexibla tillverkningsstrategier, från tillverkning av större partier till produktion av enstaka special- och projektanpassade produkter. Med ett strukturerat arbetssätt vill vi ständigt överträffa oss själva vad gäller förbättringen av vår miljö- och kvalitetsprestanda. Nu söker vi dig som vill följa med oss på vår resa i egenskap av miljö- och kvalitetsansvarig!
 
Om rollen
I den nyskapade rollen kommer du vara drivande i företagets miljö- och kvalitetsarbete. Det är du genom att bland annat bevaka lagstiftning och standarder inom ditt yrkesområde och följa utvecklingen inom miljö- och kvalitetsområdet, ha dialog med leverantörer och kunder samt löpande mäta och kvantifiera företagets resultat. Då rollen är ny har du möjlighet, att med hållbara produkter som ett av fokusområdena, själv vara delaktig i ditt uppdrags fortsatta utveckling. Du utgår från en position med ansvar för både miljö- och kvalitetssäkring, men om du har specialistkunskap och extra intresse för miljöområdet finns goda möjligheter till att i förlängningen kan gå över till en mer miljöinriktad roll. 
 
Du kommer arbeta i en miljö präglad av laganda, där vi har ödmjukhet inför varandras kompetens. Vi ser personalen som vår främsta resurs och genomför därför en satsning inom koncernen där de som vill har gemensam möjlighet att med kunniga instruktörer testa på olika idrotter och fritidsaktiviteter.
 
Om dig
Vi söker dig med engagemang för miljö- och kvalitetsfrågor. Du har en högskole- eller universitetsexamen inom teknik och då du kommer arbeta inriktat mot våra produkter har du god materialförståelse. Vidare tycker du om att arbeta med siffror och statistik, göra efterforskningar och bedömningar samt har tidigare erfarenhet av arbetssättet lean. Som person är du nyfiken, envis och vågar ifrågasätta i syfte att verksamheten ska uppnå ännu bättre resultat. Du är driven, initiativtagande och tar dig nyfiket an nya utmaningar på obruten mark. För att med lätthet kunna hantera externa kontakter och ta till dig skriftlig teknisk information vill vi att du obehindrat kan uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Du har även god datavana samt körkort.  
 
Övrigt
Tjänstgöringsgrad: 100%
Anställning: Tillsvidare
Startdatum: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Motala

Stämmer beskrivningen in på dig eller någon du känner? Då är du varmt välkommen att ansöka eller dela annonsen vidare! Ansökningstiden går ut den 3 april 2022 men vi tillämpar löpande urval så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Observera att vi ej tar emot ansökningar via mail på grund av GDPR. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Henric Forsman på [email protected]. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljösamordnare visstid

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen har till uppgift att se till att de "tekniska system" som bär upp vårt moderna samhälle fungerar på ett bra sätt. Arbetet ska med låg miljöpåverkan vara... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen har till uppgift att se till att de "tekniska system" som bär upp vårt moderna samhälle fungerar på ett bra sätt. Arbetet ska med låg miljöpåverkan vara uthålligt, professionellt och kostnadseffektivt. Förvaltningen är organiserad under Tekniska nämnden samt Vatten- och avfallsnämnden i samarbete med Vadstena kommun. (På tekniska serviceförvaltningen finns ca 430 medarbetare.)

ARBETSUPPGIFTER
Vår ordinarie miljösamordnare kommer under en period jobba mer inriktat mot avfallsenheten. Under denna tidsperiod behöver vi ett stöd att fortsätta förvaltningen av vårt verksamhetssystem med stöd av ordinarie miljösamordnare.
Uppdraget är primärt inriktat mot områdena vatten, avlopp och avfall. I din roll som förvaltare av vårt miljöledningssystem (ISO 14001:2015) leder, samordnar och driver du utvecklingen av systemet och dess processer i syfte att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Utöver den certifierade miljöledningen omfattar ledningssystemet även dokumentation för kvalitet och arbetsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara sammanställning av statistik, och miljöriskanalyser, utbilda i ledningssystemet, riskbedömning av nya och befintliga kemikalier ur ett miljöperspektiv samt lagbevakning. Vidare ingår att upprätta och vid behov revidera rutiner och instruktioner som verksamheten kräver för att uppfylla den miljölagstiftning som verksamheten berörs av.
Organisatoriskt ingår miljösamordnaren i staben och bistår verksamheten i övrigt med miljökompetens och stöd i ledningssystemet. Rollen innebär mycket kontaktytor och samverkan inom verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom miljöområdet, t ex miljöingenjör, eller annat som arbetsgivaren bedömer som lämpligt. Du har goda kunskaper inom miljöledningssystem och miljölagstiftning. Har du erfarenhet av miljörapporteringsarbete och/eller kvalitetsarbete så är det meriterande. Vi vill att du har ett professionellt förhållningssätt är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du är en strukturerad och noggrann person som arbetar självständigt och ihärdigt. Du har en god analytisk förmåga, lätt för att samarbeta och är initiativtagande.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog Patientnära labmedicin, Motala

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedi... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum.

Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt
provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Arbetsuppgifter
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag -
fredag. På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organisatoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring,
instrumentering. Placering är en vårdcentral i Motala med omnejd.

Anställningen kan inledas med en provanställning på 6 månader.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/Medicinsk biolog till Laboratoriemedicin

Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala. Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt. Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillna... Visa mer
Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala.

Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt.

Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra till att liv räddas. Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att växa i din roll som biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog och fortsätta att driva vår verksamhet framåt i den takt som krävs för att möta vårdens krav.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare inom laboratoriemedicin kommer du att bli en del av ett fantastiskt gäng. Där idéer, problem och kreativa lösningar bollas med så väl medarbetare som ledning. Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid vardagar har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer ifrån sjukhuset. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund. Det är meriterande med kurser inom serologi.

Personliga egenskaper
Som person gillar du att ha många bollar i luften. Du är även serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Laboratoriemedicin sjukhus Motala

Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala. Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multidisciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt. Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad... Visa mer
Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan har jobbat några år som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala.

Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multidisciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt.

Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra till att liv räddas. Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att växa i din roll som biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog och fortsätta att driva vår verksamhet framåt i den takt som krävs för att möta vårdens krav.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare inom laboratoriemedicin kommer du att bli en del av ett fantastiskt gäng. Där idéer, problem och kreativa lösningar bollas med så väl medarbetare som ledning. Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid vardagar har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer ifrån sjukhuset. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100 %, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.


Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund. Det är meriterande med kurser inom serologi.

Personliga egenskaper
Som person gillar du att ha många bollar i luften. Du är även serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Semestervikariat BMA/biolog, Laboratoriemedicin

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens li... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler.

Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2022 söker vi semestervikarier till:
-Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus (tidigare klinisk kemi), patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi
-Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.
-Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom primärvården kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna  och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Ansök https://regionostergotland.varbi.com/center/tool/position/446269/edit/tab:2/
Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal. Visa mindre

Kommunekolog, vik

Ansök    Sep 16    Motala kommun    Ekolog
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & ... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & park, lantmäteri-, miljö- & hälsoskydd samt räddningstjänsten.

Som kommunekolog i Motala kommun tillhör du enheten Gata & Park. Tjänsten börjar som vikare i ca ett år för att sedan övergå till en projektanställning som är fokuserad på naturvårdsprojekt.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunekologerna har en central funktion i Samhällsbyggnadsförvaltningens arbete med att utveckla de kommunala grönområdenas värden för naturvård och friluftsliv. Tjänsten innebär ett brett samarbete inom Samhällsbyggnadsförvaltningen samt med andra förvaltningar och enheter inom kommunen. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med ett tydligt kundperspektiv där nya former för dialog och brukarsamverkan successivt utvecklas.

I tjänsten ingår förvaltning av naturreservat och planering av vissa naturvårdsinsatser på kommunal mark samt att stötta enheten med förvaltning av natur med fokus på naturvård. Att genomföra och utveckla naturvårdsprojekt är en stor del av tjänsten. I tjänsten ingår bland annat att genomföra LONA-projekten: Revidera skötselplaner över natur-och friluftsområden, Restaurering och skapande av brynzoner och Betesmarker och kommunala ansvarsarter.

Delar av denna tjänst innebär också att arbeta med att uppdatera kommunens naturvårdsprogram med fokus på inventering och beskrivning av naturvärdesobjekt. Du ska även bistå med naturvårdskompetens i ärendehandläggning och remissvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot grön biologi, limnologi eller ekologi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är meriterande om du har en masterutbildning inom området. Likaså är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller om du har arbetat med projektledning.

Eftersom du kommer att ansvara för och driva flera olika projekt och andra arbetsuppgifter parallellt är det viktigt att du är strukturerad, självgående, flexibel och kreativ. I arbetet kommer du ha kontakter med både interna och externa parter, därav ska du också ha en god samarbetsförmåga. Vidare är det också viktigt att du har intresse, motivation och drivkraft för tjänsten.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Du har även en god datorvana och kunskap om programmet GIS. Du ska också ha B-körkort.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Miljöingenjör

Ansök    Sep 13    Motala kommun    Miljöingenjör
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatte... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.

Verksamhetsområdet Vatten och avfall ansvarar för drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningar samt avfallshantering i Motala och Vadstenas kommuner.

Som miljöingenjör ingår du organisatoriskt i enheten verk där cirka 20 stycken tekniker och ingenjörer med olika kompetens är anställda. På enheten finns 3 st processingenjörer som samarbetar med dricksvattenproduktion och avloppsvattenrening. Enheten har ett nära samarbete med övrig personal inom organisationen som bland annat el- & automationsingenjörer, tekniker och staben där det interna laboratoriet och miljösamordnare är organiserat.

Du kommer att ha inriktning mot både dricksvatten och avlopp och ingå i en arbetsgrupp med tre ingenjörer som samarbetar inom dricksvattenproduktion och avloppsvattenrening.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna är kopplade till miljöpåverkan och att de lagkrav, tillstånd, villkor och beslut som åligger verksamheten efterlevs.

Tjänsten innefattar även ansvar för tillståndsansökningar och anmälningar i enlighet med miljöbalken. Upprättande- och förvaltning av skyddsområden för våra vattentäkter är en del av uppgifterna. Miljörapportering, underlag för myndighetsrapportering, andra utredningar, men även stödfunktioner ingår i arbetsuppgifterna samt kvalitetsuppföljning av dricksvatten och kommunikation med bland annat tillsynsmyndigheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom lämpligt verksamhetsområde eller har en av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Du bör ha ett stort intresse för miljöfrågor och det är meriterande med erfarenhet från VA-verksamhet, tillståndsprövning eller tillsyn.

Du är serviceinriktad och engagerad i arbetet och har mycket god samarbetsförmåga mot både arbetskamrater, kunder och externa konsulter. Dina personliga egenskaper som problemlösnings- och initiativförmåga värdesätts högt. Körkortsklass B är ett krav.


ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Junior labbtekniker till Motala Kommun

Om du ser på laborativt arbete med stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Nu söker vi dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i din roll som labbtekniker. Välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Motala Kommun söker en junior labbtekniker till vatten- och avfallsenheten, Som är en del av den tekniska förvaltningen där det finns ca 370 medarbetare. Motala Kommun är rätt pla... Visa mer
Om du ser på laborativt arbete med stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Nu söker vi dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i din roll som labbtekniker. Välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Motala Kommun söker en junior labbtekniker till vatten- och avfallsenheten, Som är en del av den tekniska förvaltningen där det finns ca 370 medarbetare. Motala Kommun är rätt plats för dig om du värdesätter utveckling. Där får du arbeta med engagerade kollegor samtidigt som du får en möjlighet till att utvecklas inom ditt område.

I rollen som laboratorietekniker jobbar du mestadels självständigt och driver ditt egna arbete framåt. Du arbetar produktionsnära och utför löpande kontroll- och analysarbete, genom att bland annat genomföra kemiska analyser på främst avloppsvatten, utföra provtagningar och ta del av det löpande kvalitetsarbetet på labbet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Motala Kommun. Uppdraget kommer att vara på heltid under fem månader med start från 2021-11-01 fram till 2022-03-31.

Du erbjuds


* Bra erfarenheter till framtiden med arbete inom kommun samt kontakter
* Chansen att få tillhöra ett team med bred kompetens och högt engagemang
* En dedikerad konsultchef som finns som ett stöd under ditt uppdrag


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Genomföra analyser av de prover som kommer in
* Rapportering av analysresultat
* Interna sysslor på labbet

VI SÖKER DIG SOM
* Har erfarenhet av laboratoriearbete, antingen från en eftergymnasial utbildning eller genom arbetslivserfarenhet
* Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, eftersom kommunikation med kollegor och dokumentation är en stor del av rollen

Vidare är det meriterande om du har arbetslivserfarenhet av analyserande arbete.

Som person är du:
* Noggrann
* Självgående
* Initiativtagande

Övrig information


* Start: Senast 1/11
* Omfattning: Fem månader, 2021-11-01 - 2022-03-31
* Placering: Motala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Motala Kommuns önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/Medicinsk biolog till Patientnära Labmedicin

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen på un... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen på universitetsjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att jobba patientnära med ven- och kapillärprovtagning av våra patienter samt arbeta med analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. På primärvårdslabbet arbetar du i ett nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organisatoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som därmed står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring och för labbets instrumentering. Vi söker nu en ny medarbetare till laboratoriet på Vårdcentralen Marieberg i Motala. Arbetstid är dagtid, måndag till fredag.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvårdsarbete sedan tidigare men vi lägger också stor vikt vad gäller dina personliga egenskaper.


Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att kunna prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på ett primärvårdslaboratorium kräver en förmåga att utföra ett självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.


Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Cecilia Axelsson, 010-103 32 44, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Annika Peterson, 010 103 64 73, [email protected]

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 29 augusti 2021. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20211127. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

BMA/ medicinsk biolog till vårdcentralerna Brinken och Vadstena

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på Universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen på Un... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på Universitetssjukhuset och Vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen på Universitetsjukhuset. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedicinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att jobba patientnära med ven och kapillärprovtagning av våra patienter samt arbeta med analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. På primärvårdslabbet arbetar du i ett nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organisatoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som därmed står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring och för labbets instrumentering. Vi söker nu två nya medarbetare, en till Vårdcentralen Brinken och en till Vårdcentralen i Vadstena. Det är två  tillsvidare tjänster.  Arbetstid är dagtid, måndag till fredag.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av primärvårdsarbete sedan tidigare men vi lägger också stor vikt vad gäller dina personliga egenskaper.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att kunna prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på ett primärvårdslaboratorium kräver en förmåga att utföra ett självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Anställning och information
Anställningarna är tillsvidaretjänster på 100% från och med augusti eller enligt överenskommelse. Anställningarna kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Cecilia Axelsson, 010-103 32 44, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Annika Peterson, 010 103 64 73, [email protected]

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 25 april 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210535. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland


Denna tjänst utannonseras endast internt inom Region Östergötland. Visa mindre

KOMMINISTER och DIAKON

Ansök    Jul 2    Borensbergs Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat söker KOMMINISTER och DIAKON TILLSVIDAREANSTÄLLNINGAR 100% Vill du arbeta hos Linköpings stifts bästa arbetsgivare 2025? Då har vi tjänsten för dig! Vi är ett landsbygdspastorat med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt körliv och gudstjänstliv och god ekonomi. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför framtiden. Vi söker nu DIG som vill arbeta antingen ... Visa mer
Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat söker
KOMMINISTER och DIAKON
TILLSVIDAREANSTÄLLNINGAR 100%
Vill du arbeta hos Linköpings stifts bästa arbetsgivare 2025? Då har vi tjänsten för dig!
Vi är ett landsbygdspastorat med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt körliv och gudstjänstliv och god ekonomi. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför framtiden.
Vi söker nu DIG som vill arbeta antingen som kaplan i förskolan (ca 10% av tjänstens 100%) eller som fältpastor (ca 20% av tjänstens omfattning). Du vill arbeta både i tätort och på landsbygden, och ser det som en möjlighet.
I Borensbergs pastorat värdesätter vi att du är närvarande och engagerad. Du behöver ha förmåga till att se i ”helikopterperspektiv” och ha både församlings- OCH pastoratsfokus. Du inser självklart att man som präst/diakon arbetar även kvällar och helger och ser kyrkan som en naturlig del av samhället. Du är öppen och samarbetsvillig och kan hantera församlingarnas olika traditioner och fromhetsuttryck.
Du ställer dig också helhjärtat bakom våra fokusområden för de närmaste åren:
- Gränsöverskridande gemenskap
- Våra ideella- värdefulla och kompetenta medskapare
- Innovation förankrad i tradition
Vi vill att du som kaplan för förskolan Stjärnan …
- kan arbeta flexibelt och inspirera till delaktighet
- lätt kan skapa relation med både vuxna och barn
- är en lagarbetare
- har vilja att bygga en hållbar bro mellan förskola och församlingsarbete
- har ett öppet sinne och en positiv inställning
- du är präst eller diakon
- är präst- eller diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning
- Innehar körkort B och tillgång till bil.
Vi vill att du som fältpastor…
- har en stabil tillvaro som klarar av säkerhetsklass 2
- har goda chefsegenskaper, är strukturerad och tydlig
- är social och utåtriktad med förmåga att bygga nätverk
- i din yrkesroll klarar att ge stöd till chefer och medarbetare
- har god kommunikativ förmåga
- har normal fysik, för att kunna följa ett förband i fält
- är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning
- Innehar körkort B och tillgång till egen bil
Övriga önskvärda egenskaper och erfarenheter för dig som fältpastor …
- Erfarenhet av Försvarsmakten
- Bred erfarenhet av samhällsfrågor
- Erfarenhet av krishantering i stora organisationer
- Du är stresstålig och klarar av att hålla ”många bollar i luften”
- Förmåga att arbeta självständigt och i grupp
- Vi ser gärna att du har erfarenheter av att leda
I övrigt utgörs tjänsterna av sedvanliga präst- och diakonuppgifter.
Båda tjänsterna har sin primära placering i Borensberg.
Om oss
Borensbergs pastorat består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny. Till största delen består pastoratet av landsbygden runt Motala och pastoratets största ort är Borensberg. Pastoratet har 11.800 invånare och 78,5% är kyrkotillhöriga. Delar av pastoratet har en positiv befolkningsutveckling tack vare sin närhet till Linköping och Motala. Organisationen består av 46 helårsanställda. Det finns sju prästtjänster och en diakontjänst inom pastoratet i dagsläget.
INFORMATION OM TJÄNSTEN
För mer information kontakta:
Kyrkoherde Ilona Degermark, 0141-203310, [email protected]
eller biträdande kyrkoherde Theresia Österlund, 0141-203312, [email protected]
Facklig företrädare, Vison, Mariann Karlsson, 0143-298 59, [email protected]
DIN ANSÖKAN
Vi tar endast emot ansökan per e-post.
Välkommen med din ansökan samt personlig presentation och CV till [email protected] senast 2021-08-31.
Vänligen ange ”Kommister” eller ”Diakon” i ämnesraden. Rekryteringen pågår fortlöpande.
Varmt välkommen att söka till Borensbergs pastorat, mitt i vacker och kulturarvsrik östgötabygd med närhet till Linköping och Motala!
Tillsammans är vi starkare, i Gud är vi ett! Visa mindre

Semestervikariat BMA/biologer till Laboratoriemedicin Motala

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligge... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2021 söker vi semestervikarier till:


• Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus (tidigare klinisk kemi), patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi
• Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.
• Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom primärvården kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna  och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Anställning och information
Annonsen gäller semestervikariat under sommaren 2021 med varierande start- och slutdatum.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
HR-konsult Andreas Apelqvist, 010-103 89 68.

Facklig företrädare för Vårdförbundet, 0771-420 420.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 mars 2021. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Lediga-jobb/. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan.

Vänligen ange i given urvalsfråga vilken/vilka placeringsorter du är intresserad av.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd- och service på 010-103 60 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Semestervikariat BMA/biologer till Laboratoriemedicin Motala

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligge... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2021 söker vi semestervikarier till:


• Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus (tidigare klinisk kemi), patientnära laboratoriemedicin (primärvården), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi
• Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.
• Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus och patientnära laboratoriemedicin.

Inom primärvården kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna  och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Anställning och information
Annonsen gäller semestervikariat under sommaren 2021 med varierande start- och slutdatum.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
HR-konsult Andreas Apelqvist, 010-103 89 68.

Facklig företrädare för Vårdförbundet, 0771-420 420.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 mars 2021. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Lediga-jobb/. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan.

Vänligen ange i given urvalsfråga vilken/vilka placeringsorter du är intresserad av.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd- och service på 010-103 60 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

BMA/medicinsk biolog till Laboratoriemedicin sjukhus Motala

Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan jobbar som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala. Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt. Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra til... Visa mer
Du som är på väg ut i arbetslivet eller redan jobbar som BMA/Medicinsk biolog - Välkommen att söka till oss på Laboratoriemedicin sjukhus Motala.

Skulle du vilja ha ett roligt, stimulerande och flexibelt arbete i en multi-disciplinär och högteknologisk miljö med möjlighet att utveckla dig inom flera kompetensområden? Då har du hittat rätt.

Vi kan erbjuda dig just detta i en verksamhet vars mål, dag som natt, är att varje minut göra skillnad och bidra till att liv räddas. Tillsammans med erfarna medarbetare kommer du att växa i din roll som biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog och fortsätta att driva vår verksamhet framåt i den takt som krävs för att möta vårdens krav.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare inom laboratoriemedicin kommer du att bli en del av ett fantastiskt gäng. Där idéer, problem och kreativa lösningar bollas med så väl medarbetare som ledning. Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid vardagar har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer ifrån sjukhuset. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund. Det är meriterande med kurser inom serologi.

Personliga egenskaper
Som person gillar du att ha många bollar i luften. Du är även serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Anställning och information
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100%, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Christian Löfberg, 010-104 91 13.

Fackliga företrädare för:
Vårdförbundet är Stina Blom, 010-103 44 90.
Naturvetarna är Linda Toftgård, 010-104 76 66.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 20 april 2021. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20210468. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Patientnära Laboratoriemedicin

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedcinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.


Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag. På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering. Placering är en vårdcentral i Motala med omnejd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.  Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Anställning och information
Vi söker två personer för tillsvidareanställningar. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Cecilia Axelsson, 010-103 32 44, [email protected]

Facklig företrädare Vårdförbundet är Annika Petersson 010-103 67 43.

Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20201020. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Patientnära Laboratoriemedicin

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedcinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.


Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag. På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering. Placering är en vårdcentral i Motala med omnejd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.  Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Anställning och information
Vi söker två personer för tillsvidareanställningar. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Cecilia Axelsson, 010-103 32 44, [email protected]

Facklig företrädare Vårdförbundet är Annika Petersson 010-103 67 43.

Sista ansökningsdag är den 16 oktober 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20201020. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog, Patientnära Laboratoriemedicin

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna och klinisk fysiologi i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulationsmottagningen. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedcinska analytiker, biologer, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade.


Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag. På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering. Placering är en vårdcentral i Motala med omnejd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.  Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Anställning och information
Vi söker två personer för tillsvidareanställningar. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Cecilia Axelsson, 010-103 32 44, [email protected]

Facklig företrädare Vårdförbundet är Annika Petersson 010-103 67 43.

Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20201020. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog till Laboratoriemedicin sjukhus

Laboratoriemedicin sjukhus är en länsövergripande laboratorieenhet, med flera laboratoriemedicinska specialiteter, som utför provtagning och laboratorieanalyser på sjukhusen i Linköping, Motala och Norrköping. Vår ackrediterade verksamhet består av cirka 115 medarbetare och vi utför en stor volym av analyser på gemensamma plattformar som delas av samtliga kliniker. Uppdraget är att samla och samordna laboratorieverksamheten och därigenom öka tillgänglighet... Visa mer
Laboratoriemedicin sjukhus är en länsövergripande laboratorieenhet, med flera laboratoriemedicinska specialiteter, som utför provtagning och laboratorieanalyser på sjukhusen i Linköping, Motala och Norrköping. Vår ackrediterade verksamhet består av cirka 115 medarbetare och vi utför en stor volym av analyser på gemensamma plattformar som delas av samtliga kliniker. Uppdraget är att samla och samordna laboratorieverksamheten och därigenom öka tillgängligheten och patientnyttan genom att leverera effektivare, snabbare och mer precisa analyser. Laboratoriet, som har dygnet runt verksamhet, erbjuder analyser inom områdena allmänkemi, läkemedelsanalyser, mikrobiologi, hematologi, proteiner, hormoner, immunokemi, molekylärbiologi, blodgaser och koagulation samt levererar medicinsk teknisk support till alla laboratoriediscipliner. Det bedrivs också ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete med övriga laboratoriespecialiteter i nära samarbete med Hälsouniversitetet.

Nu söker vi personal till Laboratoriemedicin vid Lasarettet i Motala, välkommen till oss!

Laboratoriemedicin vid Lasarettet i Motala är laboratoriet i framkant. Ett multidisciplinärt laboratorium där vi strävar efter den bästa servicen. Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en högteknologisk miljö. Inom vår laborativa 24/7 verksamhet gör vi skillnad varje minut. Med hög kompetens, flexibilitet och kvalitet levererar vi provsvar till vården och ser till att liv räddas samt att patienter får rätt behandling.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid har vi även provtagning och en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet. Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 19 anställda så kommer du att få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden. Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer ifrån sjukhuset. Hos oss arbetar du i ett öppet klimat där du deltar i arbetet med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Anställning och information
Anställningen gäller ett längre vikariat på heltid. Tillträde under september eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Christian Löfberg, 010-104 91 13, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är biomedicinsk analytiker Birgitta Lundberg, 010-103 44 90 och för Naturvetarna är biomedicinsk analytiker Linda Toftgård, 010-103 44 90.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 26 juli 2020. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200781. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Region Östergötland Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljö- och hälsoskydd

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & ... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & park, lantmäteri-, miljö- & hälsoskydd samt räddningstjänsten.
På miljö- och hälsoskyddsenheten är vi 17 personer som tillsammans arbetar med tillsyn och kontroll inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att ligga inom områdena miljö- och hälsoskydd där en av inriktningarna kan vara avloppstillsyn, men tjänsten kan anpassas efter dina önskemål och/eller enhetens behov. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi erbjuder ett utmanande arbete på en arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbete inom enheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning exempelvis miljövetarprogrammet eller miljö- och hälsoskyddsprogrammet. Du kan också ha annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du ska även kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav och fatta välgrundade beslut. För att arbeta som inspektör i Motala kommun krävs att du har en god datorvana och B-körkort.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är också flexibel och ser möjligheterna i förändringar och drivs av dessa. Du är självgående, utåtriktad och tar ansvar för din uppgift, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom vi lägger stort fokus på att lösa våra arbetsuppgifter som grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan kommunicera med dina kollegor på ett lyhört och trevligt sätt. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Det är också viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Semestervikariat BMA/biologer till Laboratoriemedicin

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligge... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2020 söker vi semestervikarier till:


• Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus (tidigare klinisk kemi), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi
• Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus
• Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus

Inom primärvården kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna  och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Anställning och information
Annonsen gäller semestervikariat under sommaren 2020 med varierande start- och slutdatum.

Vid frågor kontakta:
HR-konsult Andreas Apelqvist, 010-103 89 68.

Facklig företrädare för Vårdförbundet, 0771-420 420.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 15 mars 2020. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem i denna annons https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=13133&rmlang=SE Visa mindre

Semestervikariat BMA/biologer till Laboratoriemedicin

Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligge... Visa mer
Diagnostikcentrum har cirka 1000 medarbetare och består av röntgenklinikerna vid länets tre sjukhus, fysiologiska kliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping samt laboratorieklinikerna vid länets tre sjukhus och på flertalet av länets vårdcentraler. Diagnostikcentrums laboratoriekliniker bedriver verksamhet inom alla laboratoriespecialiteter. Diagnostikcentrum är navet i hälso- och sjukvården. Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger Diagnostikcentrum steget före och visar vägen till bra vård och bättre hälsa.

Arbetsbeskrivning
Till sommaren 2020 söker vi semestervikarier till:


• Linköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus (tidigare klinisk kemi), klinisk mikrobiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk patologi, klinisk genetik samt klinisk farmakologi
• Motala som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus
• Norrköping som huvudort: laboratoriemedicin sjukhus

Inom primärvården kommer du främst att arbeta med provtagning och analysarbete, nära patienten och i samverkan med primärvården. Inom sjukhuslaboratorierna kommer du att arbeta både med högautomatiserade analysinstrument och manuellt laborerande inom de olika laboratoriespecialiteterna. Du behöver också kunna hantera våra olika IT-stöd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller student inom biomedicinska analytikerprogrammet. Alternativt är du medicinsk biolog eller student inom medicinsk biologi eller motsvarande biomedicinsk utbildning som vi bedömer likvärdig. Även du som är student på läkarprogrammet, lägst termin fyra, är välkommen att söka. Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och noggrann, samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Vi söker därför dig som är bra på att samarbeta, har god förmåga att både lyssna  och vara tydlig i din kommunikation samt trivs med problemlösning.

Anställning och information
Annonsen gäller semestervikariat under sommaren 2020 med varierande start- och slutdatum.

Vid frågor kontakta:
HR-konsult Andreas Apelqvist, 010-103 89 68.

Facklig företrädare för Vårdförbundet, 0771-420 420, [email protected]

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 15 mars 2020. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Semestervikariaten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Vi kan komma att bearbeta ansökningshandlingar till och med juni månad. Välkommen att anmäla ditt intresse via vårt rekryteringssystem i denna annons https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=13133&rmlang=SE Visa mindre

Legetimerad biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog

Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi och medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoa... Visa mer
Patientnära laboratoriemedicin är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten i Region Östergötland och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi och medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum. Patientnära laboratoriemedicin (PNL) bedriver en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av Östergötlands vårdcentraler, samt provtagningsenheterna på universitetssjukhuset och vrinnevisjukhuset. Vi ansvarar även för antikoagulations-mottagningen. Inom PNL arbetar idag cirka 110 medarbetare. Biomedcinska analytiker, biologer, medicintekniska assistenter, undersköterskor och laboratorieinstruktörer är några av de yrkeskategorier som är representerade. 

Arbetsbeskrivning
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi. Vi har öppet dagtid måndag - fredag. På primärvårdslabben arbetar du i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är patientnära laboratoriemedicin som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering. Placering är på vårdcentral i Motala med omnejd.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.  Du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du social, positiv och serviceinriktad. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en förmåga att utföra självständigt arbete likväl som att arbeta i grupp. Det är också viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd.

Anställning och information
Vi söker en person för en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef  Cecilia Axelsson, 010-103 32 44.
Verksamhetschef  Maria Lyckow, 010-104 80 52.

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Kerstin Mårtensson, 010-104 79 15.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 28 januari 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200012. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland Visa mindre

Kommunekolog vik

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & ... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & park, lantmäteri-, miljö- & hälsoskydd samt räddningstjänsten.ARBETSUPPGIFTER
Kommunekologerna har en central funktion i Samhällsbyggnadsförvaltningens arbete med att utveckla de kommunala grönområdenas värden för naturvård, kulturmiljö och friluftsliv. Utgångspunkten är kommunens naturvårdsprogram där ekologen ansvarar för kunskapsunderlaget samt en programdel med mål och åtgärder. Du ska även bistå med naturvårdskompetens i ärendehandläggning och remissvar. I tjänsten ingår förvaltning av naturreservat samt planering av vissa naturvårdsinsatser på kommunal mark. Att genomföra och utveckla naturvårdsprojekt är en stor del av tjänsten. I tjänsten ingår bland andra att genomföra LONA-projekten: Revidera skötselplaner över natur-och friluftsområden och Trädstigar för barn i tätortsnära friluftsområden.

Tjänsten innebär ett brett samarbete inom Samhällsbyggnadsförvaltningen samt med andra förvaltningar och enheter inom kommunen. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med ett tydligt kundperspektiv där nya former för dialog och brukarsamverkan successivt utvecklas.


KVALIFIKATIONER
Kandidatexamen i biologi med inriktning mot grön biologi, limnologi, ekologi eller motsvarande utbildning arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Masterexamen inom biologi är meriterande. Du ska ha god datorvana, erfarenhet av GIS och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en kommun eller länsstyrelse är meriterande. Du måste ha B körkort.

Som person bör du vara självständig, kreativ och strukturerad med fokus på genomförande och ekonomi samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad i din kontakt med andra människor. Ett gediget intresse för brukarfrågor är en nyckel till framgång i denna tjänst, så även ett intresse och förmåga när det gäller det skrivna språket.


ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning livsmedel

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & ... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & park, lantmäteri-, miljö- & hälsoskydd samt räddningstjänsten.
På miljö- och hälsoskyddsenheten är vi 17 personer som tillsammans arbetar med tillsyn och kontroll inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning, handlägga registreringar och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi erbjuder ett utmanande arbete på en arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbete inom enheten och tjänsten kan i viss mån anpassas efter dina önskemål och/eller enhetens behov.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning exempelvis miljövetarprogrammet eller miljö- och hälsoskyddsprogrammet. Du kan också ha annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du ska även kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav och fatta välgrundade beslut. För att arbeta som inspektör i Motala kommun krävs att du har en god datorvana och B-körkort.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är också flexibel och ser möjligheterna i förändringar och drivs av dessa. Du är självgående, utåtriktad och tar ansvar för din uppgift, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom vi lägger stort fokus på att lösa våra arbetsuppgifter som grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan kommunicera med dina kollegor på ett lyhört och trevligt sätt. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Det är också viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Miljösamordnare

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Teknisk serviceförvaltning har till uppgift att se till att de "tekniska system" som bär upp vårt moderna samhälle fungerar på ett bra sätt. Arbetet ska med låg miljöpåverkan vara ut... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Teknisk serviceförvaltning har till uppgift att se till att de "tekniska system" som bär upp vårt moderna samhälle fungerar på ett bra sätt. Arbetet ska med låg miljöpåverkan vara uthålligt, professionellt och kostnadseffektivt. Förvaltningen är organiserad under Tekniska servicenämnden samt Vatten- och avfallsnämnden i samarbete med Vadstena kommun. På teknisk serviceförvaltning finns ca 400 medarbetare.ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som miljösamordnare är primärt inriktat mot områdena vatten, avlopp och avfall. I rollen som ansvarig för vårt miljöledningssystem (ISO 14001:2015) leder, samordnar och driver du utvecklingen av systemet och dess processer i syfte att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Du kommer också att vara ansvarig för vårt interna och externa revisionsarbete för certifiering inom Miljö.

Utöver den certifierade miljöledningen omfattar ledningssystemet även dokumentation för kvalitet och arbetsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara sammanställning av statistik, säkerställa aktuella miljötillstånd, övergripande miljöutredningar och miljöriskanalyser, utbilda i ledningssystemet, riskbedömning av nya och befintliga kemikalier ur ett miljöperspektiv. Vidare ingår att upprätta och vid behov revidera rutiner och instruktioner som verksamheten kräver för att uppfylla den miljölagstiftning som verksamheten berörs av.

Organisatoriskt ingår miljösamordnaren i staben och bistår verksamheten i övrigt med miljökompetens och stöd i ledningssystemet. Rollen innebär mycket kontaktytor och samverkan inom verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen inom miljöområdet, t ex miljöingenjör, eller annat som arbetsgivaren bedömer som lämpligt. Du har goda kunskaper inom miljöledningssystem och miljölagstiftning. Har du erfarenhet av miljörapporteringsarbete och/eller kvalitetsarbete så är det meriterande.

Vi vill att du har ett professionellt förhållningssätt är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du är en strukturerad och noggrann person som arbetar självständigt och ihärdigt. Du har en god analytisk förmåga, lätt för att samarbeta och är initiativtagande.ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning miljöskydd

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & ... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och har sju enheter och en stab. Enheterna är projektledning, fysiskplanering, bygglov-, Planering gata & park, lantmäteri-, miljö- & hälsoskydd samt räddningstjänsten.
På miljö- och hälsoskyddsenheten är vi 17 personer som tillsammans arbetar med tillsyn och kontroll inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att ligga inom området miljöskydd där en av inriktningarna är lantbrukstillsyn men tjänsten kan i viss mån anpassas efter dina önskemål och/eller enhetens behov. Arbetsuppgifterna omfattar att utföra tillsyn, handlägga ärenden och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Vi erbjuder ett utmanande arbete på en arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbete inom enheten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning exempelvis miljövetarprogrammet eller miljö- och hälsoskyddsprogrammet. Du kan också ha annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du ska även kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav och fatta välgrundade beslut. För att arbeta som inspektör i Motala kommun krävs att du har en god datorvana och B-körkort.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är också flexibel och ser möjligheterna i förändringar och drivs av dessa. Du är självgående, utåtriktad och tar ansvar för din uppgift, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom vi lägger stort fokus på att lösa våra arbetsuppgifter som grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan kommunicera med dina kollegor på ett lyhört och trevligt sätt. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Det är också viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker / medicinsk biolog , Laboratoriemedicin sjukhus

Laboratoriemedicin sjukhus är en av enheterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med Röntgenklinikerna i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC). Laboratoriemedicin Sjukhus har sin verksamhet vid sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping. Enheten är en ackrediterad klinik där det arbetar cirka 110 medarbetare. Läkare, biomedicinska analytiker, biologer, ingenjörer och kemister är några av de yrkeska... Visa mer
Laboratoriemedicin sjukhus är en av enheterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med Röntgenklinikerna i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC).

Laboratoriemedicin Sjukhus har sin verksamhet vid sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping. Enheten är en ackrediterad klinik där det arbetar cirka 110 medarbetare. Läkare, biomedicinska analytiker, biologer, ingenjörer och kemister är några av de yrkeskategorier som är representerade.

Laboratoriemedicin Sjukhus specialiseras på att utföra analyser på uppdrag av och i samhandling med befintliga laboratoriemedicinska kliniker. Uppdraget är att samla och samordna laboratorieverksamhet oberoende av specialitet baserat på i förväg överenskomna kriterier; 1) medicinskt behov av ökad tillgänglighet geografiskt, dygnet runt och/eller alla dagar i veckan, 2) flera kliniker använder samma teknik/instrument, 3) analysen är automatiserad.

Nu söker vi personal till Laboratoriemedicin vid Lasarettet i Motala, välkommen till oss!

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller medicinsk biolog som vill arbeta i en omväxlande laboratorieverksamhet. Vi har dygnet-runt-verksamhet som innefattar områdena allmänkemi, immunokemi, hematologi, koagulation, transfusionsmedicin och en del mikrobiologi. Under dagtid har vi även provtagning och provhantering samt en antikoagulationsmottagning för patienter. Utöver detta handleder vi också studenter från Linköpings universitet.

Eftersom vi är ett mindre sjukhuslaboratorium med 17 anställda så kommer du att få chansen att arbeta med omväxlande uppgifter. Det finns möjlighet till kompetensutveckling då du utöver det dagliga rutinarbetet kan fördjupa dina kunskaper inom olika ansvarsområden.

Arbetspassen varierar mellan dag/kväll/natt/helgarbete vilket ger dig ytterligare variation i dina arbetsuppgifter. Under kvälls- och nattid ingår ensamarbete där du själv tar hand om och analyserar de prover som inkommer i från sjukhuset. Hos oss arbetar du med ständiga förbättringar för utveckling av arbetsplatsen tillsammans med trevliga medarbetare.

Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har examen som medicinsk biolog. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt och noggrant sätt. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt likväl som att arbeta i team.

Du har god samarbetsförmåga och förväntas vara engagerad, initiativtagande och tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla verksamheten.

Anställning och information
Anställningen gäller två längre vikariat på 100 %, med möjlighet till fast tjänst.

Tillträde under augusti eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Ann-Charlotte Mengel, 010-103 32 38, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är biomedicinsk analytiker Birgitta Lundberg, 010-103 44 90. 
[email protected]

Frågor om arbetsplatsen besvaras även av Pia Obinwa, biomedicinsk analytiker, 010-104 72 64, [email protected]

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 juli 2019. Glöm inte att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.


Region Östergötland Visa mindre

Sektionschef Vatten

Ansök    Nov 5    ÅF AB    Miljöingenjör
Om jobbet Affärsområde Vatten på ÅF Pöyry är en nationell organisation med ca 70 medarbetare som erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom vattenaffären. Vi har även ett bra stöd av våra kollegor globalt och tillsammans hjälper vi våra kunder med allt från tidiga skeden och utredningar till detaljprojektering och besiktningar. Vi arbetar med frågor som rör vattentäkt, rening, distribution, dagvatten, modern avloppsrening/VA-process inklusive VA-strategi ... Visa mer
Om jobbet
Affärsområde Vatten på ÅF Pöyry är en nationell organisation med ca 70 medarbetare som erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom vattenaffären. Vi har även ett bra stöd av våra kollegor globalt och tillsammans hjälper vi våra kunder med allt från tidiga skeden och utredningar till detaljprojektering och besiktningar. Vi arbetar med frågor som rör vattentäkt, rening, distribution, dagvatten, modern avloppsrening/VA-process inklusive VA-strategi och dricksvattensäkerhet samt yt- och grundvatten.
Nu söker vi dig som vill leda vår verksamhet i Linköping, Motala, Örebro, Karlstad och Kalmar.
Som sektionschef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten med ansvar att nå lyckade och hållbara affärer. Du ansvarar för hela sektionens verksamhet inklusive strategier, lönsamhet, marknadsföring, kvalitet, personal och kompetensutveckling. Ditt främsta fokus är att både upprätthålla och utveckla en stabil sektion som levererar högkvalitativa tjänster till våra kunder och där medarbetare utvecklas och trivs. Din chefsroll kombinerar du med att själv delvis arbeta i uppdrag inom vattenaffären.
I sektionen kommer du jobba jämte ett kompetent team i vilka du finner stöttning och expertis. Du rapporterar till regionchef och sitter med i regionens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till regionens strategi, gemensamma utveckling och expansion.
Du är stationerad i antingen Linköping, Motala, Örebro, Karlstad eller Kalmar, men är beredd att resa mellan kontoren med jämna mellanrum.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att utveckla andra, nöjda kunder samt har ett stort intresse för sektionens tjänster!
För denna roll ser vi att du har flerårig erfarenhet från branschen och är väl införstådd teknikområdets frågeställningar. Utbildningsmässigt tror vi att du är högskole- eller civilingenjör alternativt har någon annan utbildning inom vattenområdet.
Du har tidigare visat prov på ett gott ledarskap och kan på ett naturligt sätt engagera och motivera. Vi ser att du har god social kompetens och gillar att utmanas såväl tekniskt som affärs- och ledarskapsmässigt. Du är relationsbyggande och det är en stor fördel är om du har ett etablerat nätverk i branschen. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap både till kunder och kollegor. För denna roll ser vi även att du behärskar svenska och engelska obehindrat och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Vill du utvecklas tillsammans med oss? Välkommen att skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsplats och ett team som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!  
ÅF Pöyry rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Genom Club ÅF främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future. Visa mindre

Församlingsherde

Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat sökerFÖRSAMLINGSHERDETILLSVIDAREANSTÄLLNING 100% En av våra församlingsherdar kommer att sluta sin tjänst inom en snar framtid och vi söker en efterträdare.Vi är ett pastorat med både landsbygd och tätort och med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt gudstjänst- och körliv, god ekonomi och bra administration. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför fram... Visa mer
Svenska kyrkan, Borensbergs pastorat sökerFÖRSAMLINGSHERDETILLSVIDAREANSTÄLLNING 100% En av våra församlingsherdar kommer att sluta sin tjänst inom en snar framtid och vi söker en efterträdare.Vi är ett pastorat med både landsbygd och tätort och med flera medeltida kyrkor. Vi har engagerade medlemmar och personal, ett rikt gudstjänst- och körliv, god ekonomi och bra administration. Vi vill bevara det goda och samtidigt utveckla, förnya och rusta inför framtiden.Pastoratet är indelat i fyra pastorala områden, som leds av fyra församlingsherdar. Vi söker nu en församlingsherde till den del som består av församlingarna Borensberg, Klockrike och Tjällmo. Du kommer att ha din arbetsplats i Borensberg. I dina arbetsuppgifter kommer det att ingå att ha verksamhetsansvar för det pastorala området och att leda ett tiotal personer, som arbetar inom församlingsverksamheten. Du kommer att leda gudstjänster utföra kyrkliga handlingar samt planera församlingarnas verksamhet tillsammans med dina medarbetare och förtroendevalda.Vi vill att du … - Är en god teolog- Är liturgiskt medveten- Har förmågan att entusiasmera medarbetare och att driva verksamheten mot uppsatta mål- Har god social förmåga och är trygg i dig själv- Vill arbeta med att utveckla församlingslivet inom det pastorala område där du kommer att verka- Har körkort och tillgång till egen bilOm ossBorensbergs pastorat består av församlingarna Aska, Borensberg, Fornåsa, Godegård, Klockrike, Tjällmo och Västra Ny. Till största delen består pastoratet av landsbygden runt Motala och pastoratets största ort är Borensberg. Pastoratet har 12.179 invånare och 73.6 % är kyrkotillhöriga. Delar av pastoratet har en positiv befolkningsutveckling tack vare närheten till Linköping och Motala. Organisationen består av 45 helårsanställda. Det finns åtta prästtjänster inom pastoratet.Din ansökanInformation om tjänsten lämnas av kyrkoherde Sverker Linge 0141-20 33 10. Facklig företrädare, Anna-Carin Gabelic, KyrkA, 013-30 35 81.Vi tar endast emot ansökan per e-post. Välkommen med din ansökan samt personlig presentation och CV till [email protected] Vänligen ange "Församlingsherde" i ämnesraden till din ansökan. Rekryteringen pågår fortlöpande.Tillträde efter överenskommelse.Välkommen att söka till Borensbergs pastorat, mitt i vacker kulturarvsrik östgötabygd med närhet till Linköping och Motala! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker / medicinsk biolog Klinisk kemi primärvården Väster

Klinisk kemi är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi samt medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC). Klinisk kemi bedriver verksamhet inom samtliga länsdelar, vilket omfattar en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av regionens vårdcentraler samt på sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping , https://www.regionos... Visa mer
Klinisk kemi är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi samt medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC). Klinisk kemi bedriver verksamhet inom samtliga länsdelar, vilket omfattar en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av regionens vårdcentraler samt på sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping , https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Jobba-pa-nagon-av-vara-enheter/Jobba-pa-Klinisk-kemi/. Inom klinisk kemi arbetar cirka 250 medarbetare. Läkare, biomedicinska analytiker, biologer, ingenjörer och kemister är några av de yrkeskategorier som är representerade. 

Arbetsbeskrivning 
Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog som vill arbeta tillsammans med våra engagerade och erfarna medarbetare inom klinisk kemi i primärvården väster. 
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och här kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är klinisk kemi som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering på laboratoriet etcetera.
Vi har öppet dagtid måndag - fredag. Tjänsteställe kommer att vara på vårdcentral i Motala.
 
Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund.
 
Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, strukturerad, flexibel samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan arbeta både självständigt och i team och har en bra samarbetsförmåga då vi tycker att det är viktigt med bra stämning på jobbet. Att arbeta kvalitetsmedvetet är en självklarhet i vår ackrediterade verksamhet. Du behärskar svenska i tal och skrift.
 
Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde 16 september 2019 eller enligt överenskommelse.  

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Maria Lyckow, 010-104 80 52, 0702-48 10 66, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Kerstin Mårtensson, 010-104 79 15. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 31 juli. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem!

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.Region Östergötland Visa mindre

Miljö - och hälsoskyddsinspektör med inriktning livsmedel och hälsoskydd

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Miljö- och hälsoskyddsenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden. Vi är 18 inspektörer och administratörer som tillsammans a... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Miljö- och hälsoskyddsenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden. Vi är 18 inspektörer och administratörer som tillsammans arbetar med tillsyn och kontroll inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel.

Vi finns i kommunhuset i Motala med närhet till Motala centralstation med direkt anslutning till bland annat Linköping och Norrköping. Tillsammans strävar vi efter att skapa hälsosamma livsmiljöer genom att arbeta med tillsyn av hälsoskydd, livsmedelskontroll och miljöfarliga verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket innebär att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att utföra tillsyn på verksamheter inom hälsoskyddsområdet och kontrollera livsmedelsverksamheter utifrån gällande lagstiftning, handlägga registreringar och klagomål av olika slag, utforma tjänsteskrivelser och beslut samt självständigt fatta beslut på delegation. I tjänsten ingår även att ge information, vägledning och rådgivning till företagare och allmänhet. Du kommer även bli involverad i enhetens kvalitetsarbete. Vi använder Vision som ärendehanteringssystem. Du erbjuds ett utmanande arbete på en arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och samarbete inom enheten och tjänsten kan i viss mån anpassas efter dina önskemål och/eller enhetens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning exempelvis miljövetarprogrammet eller miljö- och hälsoskyddsprogrammet. Du kan också ha annan utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll och hälsoskyddstillsyn (inklusive avloppstillsyn). Eftersom en stor del av arbetsuppgifterna är myndighetsutövning är det viktigt att du är tydlig samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt har en förmåga att förmedla information på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Du ska även kunna göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav och fatta välgrundade beslut. För att arbeta som inspektör i Motala kommun krävs att du har en god datorvana och B-körkort. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är också flexibel och ser möjligheterna i förändringar och drivs av dessa. Du är självgående, utåtriktad och tar ansvar för din uppgift, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom vi lägger stort fokus på att lösa våra arbetsuppgifter som grupp är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan kommunicera med dina kollegor på ett lyhört och trevligt sätt. Du är även lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Det är också viktigt att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

ÖVRIGT
Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker / medicinsk biolog Klinisk kemi , Primärvård väster

Klinisk kemi är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi samt medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC). Klinisk kemi bedriver verksamhet inom samtliga länsdelar, vilket omfattar sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping och har en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av regionens vårdcentraler, läs mer om oss här. I... Visa mer
Klinisk kemi är en av specialiteterna inom den laboratoriemedicinska verksamheten och ingår tillsammans med röntgenklinikerna, klinisk fysiologi samt medicinsk strålningsfysik i Diagnostikcentrum i Östergötland (DC). Klinisk kemi bedriver verksamhet inom samtliga länsdelar, vilket omfattar sjukhusen i Motala, Norrköping och Universitetssjukhuset i Linköping och har en väl utvecklad verksamhet inom flertalet av regionens vårdcentraler, läs mer om oss här. Inom klinisk kemi arbetar cirka 250 medarbetare. Läkare, biomedicinska analytiker, biologer, ingenjörer och kemister är några av de yrkeskategorier som är representerade. 

Arbetsbeskrivning 
Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker/medicinsk biolog som vill arbeta tillsammans med våra erfarna medarbetare inom klinisk kemi i primärvården väster. Tjänsteställe kommer att vara på vårdcentral i Motala.
Primärvårdslaboratorierna är det viktiga första ledet i vår laboratorieverksamhet och inom primärvården kommer du att arbeta patientnära med provtagning och analysarbete inom hematologi, koagulation och kemi.
 
Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga professioner på vårdcentralen även om den organistoriska tillhörigheten är klinisk kemi som står för din kompetensutveckling, kvalitetssäkring, instrumentering etcetera.
Vi har öppet dagtid måndag - fredag.
 
Utbildning och erfarenhet
Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, medicinsk biolog eller har motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.  Introduktion och upplärning anpassas utifrån din studie- och yrkesbakgrund.
 
Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, strukturerad, flexibel samt kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan arbeta både självständigt och i team och har en bra samarbetsförmåga då vi tycker att det är viktigt med bra stämning på jobbet. Att arbeta kvalitetsmedvetet i enlighet med uppsatta kvalitetsmål är en självklarhet. Du behärskar svenska i tal och skrift.
 
Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde 1 september 2019 eller enligt överenskommelse.
  

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Maria Lyckow, 010-104 80 52, 0702-48 10 66, [email protected]

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Kerstin Mårtensson, 010-104 79 15. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 19 maj 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem!

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.


Region Östergötland Visa mindre

Miljöspecialist – Vattenfall Services

Ansök    Apr 25    Vattenfall - Motala    Miljöcontroller
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom områdena miljö och kvalitet i elbranschen, bygg- och anläggningsbranschen eller processindustrin, så vill vi gärna utveckla vår verksamhet tillsammans med dig.Din roll som miljöspecialistDu... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom områdena miljö och kvalitet i elbranschen, bygg- och anläggningsbranschen eller processindustrin, så vill vi gärna utveckla vår verksamhet tillsammans med dig.Din roll som miljöspecialistDu är vår miljöspecialist och är en del i vår grupp för interna revisioner samt säkerställer att vi följer och uppfyller lagstiftning, regelverk, standarder och krav på miljön.Utifrån verksamhetspolicy bidrar du med att utveckla processer, standards och rutiner och säkerställer att de implementeras och följs. Vilket bland annat innebär att du tillsammans med vårt HSSEQ team arbetar med att planera och uppdatera ledningssystemet inom miljö, årligen eller vid behov.För att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmågan att fokusera och prioritera. Du har ett starkt engagemang, är drivande och är nyfiken. Du är utåtriktad och har förmåga att skapa goda relationer framförallt internt då du samarbetar med många olika funktioner inom företaget, som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är ödmjuk, lyhörd och pedagogisk. Är du dessutom positiv, lösningsorienterad och kommunikativ kommer du att trivas och göra skillnad hos oss. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.I arbetet kommer du jobba både självständigt och tillsammans i grupp. Resor förekommer i samband med bland annat möten och revisioner.Arbetsuppgifterna består av frågor rörande:• Systematiskt miljö och kvalitetsarbete gällande t.ex. dokumentation, instruktioner, utredningar och vägledning etc.• Delta vid internrevisioner.• Bistå med din kompetens till våra chefer och verksamheten• Utbildningsinsatser• Vara uppdaterad på nyheter inom miljö så som lagar och andra krav.Dina kvalifikationerUtöver dina personliga egenskaper så tror vi att du har följande kvalifikationer:• Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Du ska vara insatt i lagstiftning och regelverk samt ISO14001:2015. Akademisk utbildning är meriterande men inte ett krav.• Kunskaper i kvalitetsarbete och ledningssystem är meriterande men inte ett krav• Gärna utbildning i gällande normer och standarder som t.ex. ISO14001:2015, ISO9001:2015 eller liknande.• Erfarenhet av systematiskt och samlat arbete med miljöfrågor• Erfarenhet av att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder inom miljö och kvalitets området:• Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift.Mer informationVill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Lars Hedenskog 0703473952. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofie Arneson 0724524582.Fackliga representanter för denna tjänst är Sven Johannesson, Unionen, Leif Karlsson, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. Placeringsort: Flexibel på någon av våra kontor i: Solna, Sundsvall, Motala, Båberg, Uppsala, Luleå, Umeå, eller Göteborg. Placering på en av Vattenfall Services övriga större etableringar kan också vara möjligt.Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Så här ansöker duFörbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! Följ oss gärnaLinkedin – Vattenfall Services Nordic ABInstagram – Vattenfallservices Visa mindre