Lediga jobb som Kommunhandläggare i Motala

Se lediga jobb som Kommunhandläggare i Motala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Motala som finns hos arbetsgivaren.

Logistiksamordnare

Ansök    Apr 5    Motala kommun    Kommunhandläggare
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhetskontoret är en stabsfunktion som servar våra olika enheter samt med barnomsorgsplaceringar och övergripande förvaltningsfrågor. Vi arbetar med att erbjuda chefer och medarbetare ett mångfacetterat stöd och att erbjuda invånarna en effektiv service och tillgänglig information.ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget ingår att samordna, handlägga, utreda och besluta i skolskjutsärenden enligt skollagen och kommunens riktlinjer för skolskjutsar. Handlägga skolskjutsärenden vid överklagande genom förvaltningsbesvär och laglighetsprövning hos förvaltningsrätten. Du är en aktiv aktör mellan kommun, kund och Östgötatrafiken. I din roll arbetare du aktivt med optimering, kostnadseffektivisering, förbättring av skolskjutsar och skolskjutsprocessen.

Du är ansvarig för att sammanställa rapporteringen om elevers närvaro samt sköta skolpliktsbevakning och årlig uppföljning av ramtid och scheman. I tjänsten som Logistiksamordnare ingår det också att handlägga, utreda och besluta i elevplaceringar för nyinflyttade, nyanlända och byte av skola samt även placering av elever till förskoleklass, skolval för åk 7 samt övriga elevplaceringar.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom logistik eller rättsvetenskap som bedöms relevant för uppdraget. Du har även aktuell erfarenhet av att arbeta med digitala administrativa system.

Har du erfarenhet av att arbeta i system så som Unit4 och IST är detta meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta med vårdnadshavare, skolpersonal samt externa kontakter i en kommunal verksamhet är detta meriterande. Vi ser också gärna att du har utbildning i lag och avtal inom området.

I uppdraget ingår det att ha mycket kontakter med många olika människor. Då du många gånger är ansiktet utåt ställer det krav på att du har en hög servicenivå där du är tydlig, noggrann och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. I ditt uppdrag har du stort eget ansvar vilket kräver att du är strukturerad och har en god organisationsförmåga.

Vi ser att du har intresse och motivation för tjänsten och vill bidra till att hitta förbättrings- och utvecklingsområden för att göra skillnad för barn och unga.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Alkohol- och tobakshandläggare

Ansök    Dec 7    Motala kommun    Kommunhandläggare
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. ARBETSUPPGIFTER Som alkohol- och tobakshandläggare handlägger du självständigt ansökningar och tillsynsärenden gällande serveringstillstånd och tobakstillstånd. Du utövar även ti... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.ARBETSUPPGIFTER
Som alkohol- och tobakshandläggare handlägger du självständigt ansökningar och tillsynsärenden gällande serveringstillstånd och tobakstillstånd. Du utövar även tillsyn av folkölsförsäljning och försäljning av receptfria mediciner i butik. Arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer i samband med tillsynsarbete.

Du föredrar även ärenden för beslut i nämnden. Du ser till att uppföljning hanteras korrekt och deltar i att ta fram riktlinjer för området. I rollen ingår även ett förebyggande arbete där du bland annat ger information till både restaurangnäring och detaljhandel.

Du samverkar med andra myndigheter såsom Polisen, Räddningstjänsten, Skatteverket och Länsstyrelsen. Rollen innebär också många kontaktytor internt och externt där du arbetar nära med fyra andra alkohol- och tobakshandläggare på enheten.

Motala kommun är anställningsort och uppdraget omfattar kommunerna i västra Östergötland samt Finspång kommun.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen som socionom, ekonom eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande ifall du har erfarenhet från myndighetsutövning och/eller utrednings- och tillsynsarbete. Du har stor vana att arbeta med digitala verktyg. Det är meriterande om du har kunskap om alkohol- och tobakslagen samt erfarenhet av kommunal alkohol- och tobakshandläggning, företagsrevision eller ekonomisk redovisning.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre