Lediga jobb som Kostekonom i Motala

Se lediga jobb som Kostekonom i Motala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Motala som finns hos arbetsgivaren.

Måltidsutvecklare

Ansök    Nov 21    Motala kommun    Kostekonom
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatte... Visa mer
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Tekniska serviceförvaltningen genomför varje dag samhällsviktigt arbete som att sköta gator, parker, fastigheter och idrottsanläggningar, städa, laga mat, hämta sopor, leverera vatten och rena avlopp. Förvaltningen har även en gemensam kundservice. Förvaltningens mål är att leverera rätt tjänst till rätt kvalité utifrån kundernas behov.

Måltidsverksamheten är en gemensam organisation för kommunens leverans av måltider inom förskola, grundskola, gymnasium och äldreomsorg. Organisationen består av ca 160 medarbetare varav en verksamhetschef, fem enhetschefer, samt två administratörer. I organisationen finns 53 kök.

Köken har kommit långt i sin kvalitativa utveckling och generellt har Motala kommun ett gott anseende inom den offentliga gastronomin. Den offentliga måltiden engagerar nästan alla kommuninvånare på ett eller annat sätt. Ett gott renommé stärker dessutom kommunens varumärke. För att fortsätta utveckla måltiderna som helhet inom Motala kommun behöver vi ta steget utanför köket och mer aktivt arbeta med våra kunder/gäster/verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som måltidsutvecklare är ny och du arbetar på uppdrag av verksamhetschef för måltid. Du har ett utvecklande, stödjande och uppföljande uppdrag för att kvalitetssäkra helhetsperspektivet för leveransen av måltider inom förskola, grundskola, gymnasium, äldreomsorg och regionen. Du kommer att ingå i ledningsgruppen med verksamhetschef och fem enhetschefer där vi tillsammans driver utvecklingen av Motala kommuns måltider. Rollen kommer att utvecklas tillsammans med ledningsgruppen, i uppdraget kan bland annat följande arbetsuppgifter/områden ingå:

- Utveckla måltidssituationen inom äldreomsorgen. På plats utbilda och inspirera
vårdpersonal i måltidskunskap.
- Driva nätverksarbetet avseende måltider inom äldreomsorgen.
- Stötta hemtjänsten kring måltidssituationen i ordinärt boende.

- Utveckla måltidssituationen inom förskola, grundskola och gymnasium.
- Utveckla måltidspedagogik inom förskolan.
- Arbeta med måltidsstöd kring barn/elever med specialkost.

- Arbeta för att minska svinnet i alla verksamheter.
- Utveckla koncept och inspirera medarbetare och gäster i våra mål. Arbeta långsiktigt
med attitydförändringar samt riktade insatser till verksamheterna.
- Arbeta med teman och tillfälliga projekt kopplade till våra mål.
- Stötta i arbetet kring upphandlingar.
- Stötta i arbetet kring interna utbildningar och nätverkande.
- Systemansvarig kostdatasystem. Ansvara för digitalisering inom
måltidsverksamheten (egenkontroll, klimatmodul mm.)


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen som kostekonom/kostvetare eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i livsmedelshygien och HACCP samt god språkförståelse och behärskar svenska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du ha god datorvana och gärna erfarenhet av kostdatasystem, verksamheten använder sig idag av Matilda Foodtech. Erfarenhet från storkök är meriterande och vi ser gärna att du har kunskap om kökslokaler och utrustning samt erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete.

Du är tydlig i din kommunikation samtidigt som du är lyhörd inför andras behov och önskemål. Eftersom arbetet till stor del sker tillsammans med andra behöver du trivas i samarbeten samt att ha en stöttande funktion och få andra att växa.

Det är viktigt att du har stort driv och initiativförmåga samt hög personlig genomslagskraft. Du organiserar och planerar ditt arbete väl, sätter upp tidsramar och håller deadlines. Du följer uppsatta mål och sätter även upp egna mål som du arbetar emot där fokus ligger på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Att du är nytänkande och har förmåga att hitta lösningar i de mest kniviga situationer ser vi som värdefullt i den här rollen.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre